Μάχη με τις φλόγες στην ορεινή Λεμεσού – Ανακρίνεται ένα πρόσωπο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στην ορεινή Λεμεσού. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις λίγο πριν το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Μαλιά – Πάχνα της επαρχίας Λεμεσού, μαίνεται ανεξέλεγκτα.

Στο σημείο όπου μαίνεται η πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού, έφθασαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης και ο αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει, άτομο το οποίο ανακρίνεται.

Όσον αφορά την σωρεία παραπόνων για ολιγωρία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από κατοίκους των κοντινών περιοχών, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως, «από τη στιγμή που πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Λεωνίδου και αντιλαμβάνομαι πως ότι έπρεπε να γίνει, έγινε στον πιο σύντομο χρονικό διάστημα και εξ όσον πληροφορούμαι κινητοποιήθηκε η μέγιστη δύναμη της Πυροσβεστικής. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την υπόλοιπη Κύπρο εκτεθειμένη και πληροφοριακά σύμβαιναν και άλλα περιστατικά κατά τη διάρκεια».

Ερωτηθεί αν έχουν απειληθεί σπίτι, ο κ. Σαββίδης είπε πως δεν έχουν απειληθεί, ωστόσο υπάρχουν οικίες και υποστατικά τα οποία είναι απομονωμένα και τα οποία ενδεχομένως να τα προσέγγισε η φωτιά.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ οι εναέριες δυνάμεις σταμάτησαν το έργο τους λόγω του σκότους.

Εστίες φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Η Κισσούσα εκκενώθηκε λίγο μετά τις έξι για προληπτικούς λόγους.

Αυτή τη στιγμή έκλεισε ο δρόμος για την τροχαία κίνηση από τον Αγίο Αμβρόσιο για το Βουνί καθώς λόγω της πυρκαγιάς κατέστη επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια.

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.

Εξάλλου, ένα πρόσωπο ανακρίνεται από την Αστυνομία καθώς υπήρξαν μαρτυρίες ότι κινείτο ύποπτα στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.