Μάταιος είναι ο κόπος της κυβέρνησης να φιμώσει το ΑΚΕΛ τονίζει ο Στεφάνου

Σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “μάταιος είναι ο κόπος της κυβέρνησης να φιμώσει το ΑΚΕΛ, επικαλούμενη το ψευδοεπιχείρημα ότι αποστέλλονται λανθασμένα μηνύματα στο εξωτερικό”.

“Το ΑΚΕΛ δεν επικρίνει τον Πρόεδρο ότι προκάλεσε την αποτυχία στο Κραν Μοντανά. Η αποτυχία είναι ευθύνη της Τουρκίας. Το ΑΚΕΛ επικρίνει τον κ. Αναστασιάδη ότι δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες και τις προοπτικές για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και επέτρεψε στην Τουρκία να φύγει από τη Διάσκεψη αποενοχοποιημένη. Την Τουρκία δεν την επικρίνει ούτε ο ΟΗΕ ούτε η ΕΕ, ακόμα και τώρα που η κατοχική δύναμη μεθοδεύει την περαιτέρω παγίωση των διχοτομικών δεδομένων. Είναι άποψή μας ότι γι’ αυτό φέρει ευθύνες ο κ. Αναστασιάδης επειδή δεν χειρίστηκε ορθά τα ζητήματα, αναφέρει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου “ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε άμεση και ενεργό εμπλοκή σε όλη τη διαδικασία. Έχει ιδίαν άποψη για το τι έγινε και το τι δεν έγινε. Δεν περιμένει από κανένα να του πει τι πήγε λάθος. Τις τοποθετήσεις του άλλωστε για το Κραν Μοντανά τις έκανε πριν προλάβει καμία πολιτική δύναμη στην Κύπρο να δηλώσει οτιδήποτε”.

Τέλος συμπληρώνει πως “οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ για τη συνέχιση της περιόδου περισυλλογής μέχρι τα δύο μέρη «δείξουν την ετοιμότητά τους να επανεμπλακούν» τις έκανε όταν ο κ. Γκουτέρες συνάντησε τον κ. Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί. Επομένως, αυτός που πρέπει να προσέχει τι δηλώνει είναι ο Πρόεδρος και όχι το ΑΚΕΛ. Και προφανώς, με όσα άκουσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, δεν τον έπεισαν ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία στο Κυπριακό με πιθανότητες επιτυχίας”.