Μάρτυρες υπεράσπισης του Χαραλάμπους για τη δίκη της έκρηξης στο Μαρί

Τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν σήμερα υπέρ του τελούντος σε διαθεσιμότητα Υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, που εξετάζει τα γεγονότα που οδήγησαν στη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Πρώτος κατέθεσε ο Σπύρος Παπαμιχαήλ, Ανώτερος Υπαστυνόμος, Επαρχιακός Υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάφου. Απαντώντας σε ερωτήσεις του Ευστάθιου Ευσταθίου συνηγόρου υπεράσπισης του Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ανέφερε ότι υπεύθυνος επεισοδίου είναι ο ιεραρχικά ανώτερος της ομάδας που βρίσκεται στο επεισόδιο, ότι απαγορεύεται  από το νόμο κάποιος άλλος να δώσει οδηγίες και ότι μόνο αυτός που έχει οπτική επαφή και καθαρό μυαλό μπορεί να έχει τη διοικητική και την επιχειρησιακή ευθύνη.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Απριλίου με την ένορκη κατάθεση του έκτου κατηγορούμενου, Ανδρέα Λοϊζίδη, τελούντα σε διαθεσιμότητα Διοικητή της ΕΜΑΚ.