Α. Κυπριανού: Έτοιμη η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ

Κατά το ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού, η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα «δεσμά» της Τρόικας και θα στοχεύει να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.

Όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ η πρόταση θα τεθεί την επόμενη βδομάδα στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ και τη μεθεπόμενη βδομάδα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως «θα είναι μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση που θα βασίζεται πάνω σε αντικειμενικά δεδομένα» και κάλεσε όλους να την προσεγγίσουν «μακριά από τους όποιους δογματισμούς και τις όποιες ιδεοληψίες» έτσι ώστε να υπάρξει συζήτηση με γνώμονα τα συμφέροντα του κόσμου στην Κύπρο.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν απόψεις τόσο για την κατάσταση στην οικονομία της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας αλλά και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Ανέφερε ότι από τη δική του την πλευρά ανέλυσε στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ την προσέγγιση του ΑΚΕΛ «γύρω από την κατάσταση που διαμορφώνεται με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί μεταξύ του Eurogroup και του Προέδρου Αναστασιάδη», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι «η πορεία στην οποία οδηγείται η οικονομία του τόπου είναι καταστροφική επιμένοντας ότι θα πρέπει να αναζητηθεί μια εναλλακτική επιλογή η οποία θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό».

Διαβεβαίωσε δε και με αφορμή «καθημερινά δημοσιεύματα τα οποία χλευάζουν» ότι το ΑΚΕΛ καθυστερεί, ότι η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και πολύ σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Ερωτηθείς κατά πόσο αυτή η εναλλακτική πρόταση του ΑΚΕΛ έχει να κάνει και με την έξοδο από το ευρώ, ο κ. Κυπριανού ζήτησε όπως του επιτραπεί σε αυτή τη φάση να μην πει οτιδήποτε περισσότερο. «Έγινε» δήλωσε «μια ανάλυση για το τι σημαίνει απαλλαγή από την Τρόικα που καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα», για να προσθέσει πως ως ένδειξη σεβασμού προς τα συλλογικά όργανα του ΑΚΕΛ τα οποία, όπως είπε, θα συζητήσουν  την επόμενη βδομάδα το Πολιτικό Γραφείο και την μεθεπόμενη βδομάδα η Κεντρική Επιτροπή, δεν θα επεκταθεί περαιτέρω.

Διαβεβαίωσε ωστόσο εκ νέου πως «πρόκειται για μια πρόταση τεκμηριωμένη και συνολική» με στόχο να δώσει όραμα, ελπίδα και προοπτική στον κυπριακό λαό.