Λ.Χριστοφόρου: Δεν μπορούν οι δημιουργοί της καταστροφής να ζητούν και τα ρέστα

«Δεν νομιμοποιούνται με τίποτα οι καταστροφείς και οι δημιουργοί της καταστροφικής πορείας για πέντε χρόνια της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ – Χριστόφια να μιλούν για καταστροφή και δεν μπορούν αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο, που πήραν πλεονάσματα και παρέδωσαν δισεκατομμύρια ευρώ ελλείμματα να ζητούν σήμερα τα ρέστα από τον κυπριακό λαό ή από την Κυβέρνηση η οποία ανέλαβε χρέος και χρεοκοπία από την καταστροφική διακυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ» δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

«Εδώ ισχύει το αιδώς Αργείοι» δήλωσε στη Βουλή ο κ. Χριστοφόρου εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η μετριοφροσύνη, το γνώθι σ’ αυτόν και η ανάληψη ευθύνης είναι η κορωνίδα της πολιτικής ζωής και της ποιότητας της πολιτικής», κάτι που δυστυχώς, όπως συμπλήρωσε, «ούτε ως αρχή, ούτε ως κανόνα έχουν οι ομιλούντες εκ μέρους της αντιπολίτευσης του ΑΚΕΛ».

Κάλεσε δε εκ νέου το ΑΚΕΛ να προβληματιστεί και να συνετιστεί, «γνωρίζοντας ότι αν δεν υπήρχε η διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια και ουσιαστικά είχαμε τα πλεονάσματα και μόνο του 2008 δεν θα φτάναμε ποτέ ούτε σε Γιούρογκρουπ, ούτε σε κουρέματα, ούτε φτώχια, ούτε σε δυστυχία, ούτε σε κοινωνικά παντοπωλεία, ούτε σε ανέργους, ούτε σε αυτή τη γκρίζα κατάσταση που έχει αυτή τη στιγμή να διαχειριστεί ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου».

Κάλεσε ακόμη «αυτούς που συνετέλεσαν στην καταστροφή του τόπου, να δώσουν χείρα βοηθείας για να βγει ο τόπος από την καταστροφή που οι ίδιοι τον οδήγησαν και μην συνεχίσουν ν’ ανάβουν φωτιές».

Δήλωσε τέλος πως ο ΔΗΣΥ ως πολιτικό κόμμα θα συνεχίσει να στέκεται απέναντι στα φαινόμενα διαφθοράς, διαπλοκής και σκανδάλων. «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανένα και δεν πρόκειται να κάνουμε έκπτωση σε αυτά τα ζητήματα. Η ρομφαία της πάταξης ων φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς που σήκωσε ψηλά η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη θα πάει μέχρι το τέλος» είπε.