Λ.Χατζηκωστής: Να βελτιωθεί το σχέδιο εθελουσίας

Να βελτιώσει το σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης υπαλλήλων προέτρεψε σήμερα την Τράπεζα Κύπρου σε δηλώσεις του  ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής.

Κληθείς να πει την άποψη του για το σχέδιο, εξερχόμενος από την Κεντρική Τράπεζα όπου είχε συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας, ο κ. Χατζηκωστής ανέφερε ότι η Τράπεζα θα πρέπει «να βελτιώσει το σχέδιο και μάλιστα με βάση το τι συζητούσαμε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το σχέδιο και ιδιαίτερα να επανέλθει μίνιμουμ στους παλιούς μισθούς».

Πρόσθεσε ότι «και η Οργάνωσή μας θα αναλάβει ένα κόστος γιατί θα συνεισφέρουμε ένα ποσό προς τους συναδέλφους που θα φύγουν για να γίνει ελκυστικό, αλλά πιστεύουμε ότι εξαρτάται από την Τράπεζα και έχουμε ήδη δώσει αυτά τα μηνύματα».

Απαντώντας σε ερώτηση αν γνωρίζει πόσοι υπάλληλοι έχουν αιτηθεί ως τώρα να ενταχθούν στο σχέδιο ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι «είναι πολύ λίγοι απ’ ό,τι ακούμε, κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακόμα». Αλλά οπωσδήποτε, συμπλήρωσε, «με ένα πιο ελκυστικό σχέδιο, με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια τη δική μας, οι αριθμοί θα ανέβαιναν πολύ περισσότερο θα υπερδιπλασιάζονταν και πιστεύω όσοι περισσότεροι φύγουν εκεί θα είναι το μεγαλύτερο κέρδος».