Λουκαίδης: Απαιτεί θράσος να εγκαλούν το ΑΚΕΛ σε υπευθυνότητα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις,  Γιώργος Λουκαΐδης, σε δήλωση του τόνισε ότι η Αριστερά, απέδειξε στην πράξη ότι ενεργούσε έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές και στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Συνεχίζοντας είπε:

-Απαιτεί θράσος να εγκαλούν το ΑΚΕΛ σε υπευθυνότητα αυτοί που θυσίασαν τις δυνατότητες επίλυσης του Κυπριακού στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων και οι οποίοι ως αντιπολίτευση ενεργούσαν με τον πλέον ακραίο, κατεδαφιστικό και σε αρκετές περιπτώσεις ανήθικο τρόπο

Απαιτεί, πραγματικά, μεγάλο θράσος να εγκαλούν το ΑΚΕΛ σε υπευθυνότητα για τη διαχείριση των μεγάλων εθνικών θεμάτων, αυτοί που μερικές φορές θυσίασαν τις δυνατότητες επίλυσης του Κυπριακού στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η πρόσφατη μετάλλαξη του Νίκου Αναστασιάδη σε Νικόλα Παπαδόπουλο, πριν και κατά το Κράν Μοντάνα, όταν κλότσησε την ιστορική ευκαιρία να απαλλαγούμε από εγγυητικά, επεμβατικά δικαιώματα και κατοχικά στρατεύματα.

Να εγκαλούν σε αποφυγή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων το ΑΚΕΛ, αυτοί που ως αντιπολίτευση ενεργούσαν με τον πλέον ακραίο, κατεδαφιστικό και σε αρκετές περιπτώσεις ανήθικο τρόπο.

Να εγκαλεί το επιτελείο Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ σε υπευθυνότητα, όταν η Αριστερά, ως η μεγαλύτερη με διαφορά παράταξη της αντιπολίτευσης απέδειξε στην πράξη ότι ενεργούσε έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες γενιές και στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Έτσι πράξαμε, στηρίζοντας μέχρι τέλους τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για λύση, απελευθέρωση και επανένωση.

Στηρίζοντας μεταρρυθμίσεις επωφελείς για ολόκληρη την κοινωνία όπως το ΓΕΣΥ, ανεξαρτήτως της δεδομένης απόπειρας προεκλογικής εκμετάλλευσης του από αυτούς που το πολέμησαν με μένος.

Υπερασπιζόμενοι τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη μεσαία τάξη, τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τον εθνικό μας πλούτο, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα που επέβαλε ο Νίκος Αναστασιάδης μαζί με το δίδυμο Νικόλα Παπαδόπουλου-Αβέρωφ Νεοφύτου.”