Λουκαΐδης: Ο ΠτΔ γνώριζε τις προθέσεις του Γιούρογκρουπ για κούρεμα καταθέσεων

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε πως “σε σημερινές δηλώσεις του ο τέως Υπ. Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, επαναβεβαίωσε αυτά που όλοι πλέον γνωρίζουν αλλά ο κ. Αναστασιάδης αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί”.

“Ότι ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε από τις 4 Μαρτίου 2013 τις προθέσεις του Γιούρογκρουπ για κούρεμα καταθέσεων και ότι ο ίδιος κατέθεσε στις 15 Μαρτίου, ως αντιπρόταση, το καθολικό κούρεμα” σημείωσε.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως “δεν αναμένουμε ασφαλώς, ούτε και τώρα να παραδεχθεί την αλήθεια ο κ. Αναστασιάδης. Δεν νομίζουμε, όμως, ότι χρειάζεται. Οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια, όπως συνακόλουθα γνωρίζουν πόσο αξιόπιστος είναι ο κ. Αναστασιάδης.

“Οι πολίτες, γνωρίζουν επίσης πολύ καλά, τις συνέπειες των πράξεων και της πολιτικής του κ Αναστασιάδη, γιατί ακόμη τις βιώνουν στο πετσί τους. Γιατί ο κ. Αναστασιάδης, αφενός απέτυχε να διαγνώσει σωστά τις αιτίες της οικονομικής κρίσης, όταν με τους Αβέρωφ Παπαδόπουλο το γένος Ορφανίδη μαζί συγκάλυπταν το τραπεζικό έγκλημα. Αφετέρου, απέτυχε τραγικά και στη θεραπεία, όταν μαζί με τους συνεργάτες του τροικανούς επέβαλε το κούρεμα το οποίο ο ίδιος αποκαλούσε καταστροφική εξέλιξη για την οικονομία, αλλά και το χειρότερο στην Ευρώπη μνημόνιο, φορτώνοντας ως και σήμερα τα βάρη της τραπεζικής κρίσης στους πολλούς μη προνομιούχους” κατέληξε.