Δημητρίου: Η Κύπρος κερδίζει αναγνώριση ως προορισμός επενδυτικών ταμείων

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του εκλογικού επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως “Η Κύπρος κερδίζει αναγνώριση ως προορισμός επενδυτικών ταμείων”.

“Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ βιομηχανίας που εκπροσωπείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA) και της κυβέρνησης και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την καλύτερη ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου, μακριά από ανεπίτρεπτες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και με τέτοια κίνητρα που να ευνοούν την αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη αδειοδότηση επενδύσεων” σημείωσε.

Παράλληλα την ίδια στιγμή τόνισε πως “σε αυτό το πλαίσιο ο Υπουργός Οικονομικών καταθέτει νομοσχέδια που θα ενισχύουν περαιτέρω τον τομέα επενδυτικών ταμείων, τα οποία αναμένονται εντός Νοεμβρίου”.

“Εμείς προχωράμε με συγκεκριμένες πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης που φέρνουν έσοδα στο κράτος, εδραιώνουν και αυξάνουν την ανάπτυξη και πολλαπλασιάζουν τις θέσεις εργασίας”.

Επίσης η κ. Δημητρίου έκανε αναφορά και στην προτεραιότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επισημαίνοντας πως “η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη, έθεσε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως προτεραιότητα της πολιτικής της με συγκεκριμένα μέτρα και πράξεις. Σε συνεργασία με Εσθονούς εμπειρογνώμονες σχεδιάζεται μια ολοκληρωμένη και ενιαία πολιτική ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σε μια προσπάθεια η Κύπρος να περάσει στην ψηφιακή εποχή”.

“Για εμάς η αλλαγή δεν είναι άλμα στο κενό, είναι πρόοδος θεμελιωμένη στα επιτεύγματα του σήμερα, αυστηρά σχεδιασμένη με συγκεκριμένες εισηγήσεις και πράξεις για μια Κύπρο που αλλάζει προς το καλύτερο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, από τον περασμένο Απρίλιο έχει κατατεθεί νομοσχέδιο ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως και το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης που είναι άριστα συνυφασμένο με την πλήρη εφαρμογή της σύγχρονης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο τόπο μας” τόνισε.

Τέλος, καταλήγοντας είπε πως “σε αυτά πρέπει να καταθέσουν θέσεις οι άλλοι υποψήφιοι και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν και να σταματήσουν να επιδίδονται σε fake news και μαύρη προπαγάνδα”.