Λουκαΐδης: Ο Ν. Παπαδόπουλος αρνήθηκε να ξεκαθαρίσει αν θα αναζητήσει λύση ΔΔΟ με τις παραμέτρους του ΟΗΕ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης δήλωσε σήμερα πως “το πραγματικό δίλημμα που έχουμε ενώπιον μας δεν είναι ανάμεσα σε λύση ΔΔΟ και μια καλύτερη λύση, αλλά ανάμεσα σε λύση ΔΔΟ και την οριστικοποίηση της διχοτόμησης”.

“Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος αρνήθηκε και σήμερα να ξεκαθαρίσει αν θα αναζητήσει λύση ΔΔΟ, όπως αυτή καθορίζεται από τις παραμέτρους του ΟΗΕ. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι πιθανή στρεψοδικία της πλευράς μας επί της συμφωνημένης μορφής λύσης, θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στην Τουρκία για να πετύχει την αναβάθμιση του ψευδοκράτους και την οριστικοποίηση και διαιώνιση της κατοχής και της διχοτόμησης” σημείωσε.

Τόνισε παράλληλα πως “το πραγματικό δίλημμα που έχουμε ενώπιον μας δεν είναι ανάμεσα σε λύση ΔΔΟ και μια καλύτερη λύση, αλλά ανάμεσα σε λύση ΔΔΟ και την οριστικοποίηση της διχοτόμησης”.

“Όπως πριν το 1974, όταν το ΑΚΕΛ και ευρύτερα οι μακαριακές δυνάμεις προειδοποιούσαμε ότι αντί την ένωση, είναι την Τουρκία που θα έφερναν στην Κύπρο όσοι επιδίωκαν λύση καλύτερη από την ανεξαρτησία, έτσι και σήμερα το αντίστοιχο είναι που θα συμβεί. Δεν θα πετύχουν καλύτερη λύση από την ΔΔΟ οι πολέμιοι της, αλλά με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης” επισήμανε.

“Η βασική, ίσως, διαφορά του τότε με το σήμερα, είναι ότι ανάμεσα σ’ αυτούς που πολεμούν τη ΔΔΟ, μαζί με το ΕΛΑΜ και άλλες ακραίες, εθνικιστικές καταστάσεις, δυστυχώς συμπεριλαμβάνονται ηγέτες προερχόμενοι από πολιτικές δυνάμεις, με τον κόσμο των οποίων βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι απέναντι στον Γριβισμό και τον εθνικισμό” κατέληξε.