Λουκαΐδης: Μόνο μια κυβέρνηση υπό τον Σταύρο Μαλά μπορεί να διασφαλίσει ΓΕΣΥ και Υγεία για όλους

Σε δηλώσεις του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης έκανε αναφορά για την έκθεση της Κομισιόν για το θέμα της υγείας.

Συγκεκριμένα σημειώνει πως “η έκθεση της Κομισιόν για το κυπριακό σύστημα υγείας, αποτυπώνει με ακρίβεια την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους οι κύπριοι πολίτες και ασθενείς. Τρεις φορές μικρότερες δημόσιες δαπάνες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 50% ιδιωτικές δαπάνες- που είναι και οι ψηλότερες στην Ευρώπη, ανυπαρξία πρόληψης στο τομέα της υγείας και γενικότερα επαναβεβαίωση του γεγονότος ότι αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό, ολοένα και περισσότερο εξελίσσεται σε προνόμιο για όσους έχουν λεφτά.

Αυτή η δραματική εικόνα είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, η οποία αντί αύξησης των δαπανών, αποστέρησε πέραν των 400εκ. ευρώ από τον δημόσιο τομέα υγείας, οδηγώντας τον έτσι στον αναπνευστήρα.

Επαναλαμβάνουμε ότι το σύστημα υγείας στον τόπο μας θα μπορέσει να υπηρετεί όλους και όχι τους λίγους προνομιούχους, μόνο μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο ενός ΓΕΣΥ που θα στηρίζεται στην αρχή ης αλληλεγγύης. Τούτο, αντίστοιχα, μόνο η επόμενη διακυβέρνηση υπό τον Σταύρο Μαλά μπορεί να το διασφαλίσει”.