Λουκαΐδης: Θέμα τάξης για τον Υπ. Δικαιοσύνης μετά την αποκάλυψη του τέως Γ. Εισαγγελέα

Το θέμα τάξης που προέκυψε για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου μετά την αποκάλυψη ότι καμιά νομική γνωμάτευση δεν ζητήθηκε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα ως προς τη σύσταση της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, ενισχύεται και λαμβάνει σοβαρότατες διαστάσεις, μετά την καινούργια αποκάλυψη του τέως Γενικού Εισαγγελέα ότι είχε προειδοποιήσει τον κ. Νικολάου για το γεγονός ότι παράνομα συστάθηκε η Επιτροπή, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

«Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για το κατά πόσο ο κ. Νικολάου είχε ενημερώσει και τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την άποψη του κ. Κληρίδη επί του θέματος και αν όχι, γιατί δεν το έπραξε;»

Ο κ. Λουκαΐδης διερωτάται γιατί παρά την εξόφθαλμη παρανομία στη σύσταση της Επιτροπής και παρά το γεγονός ότι αυτή στη συνέχεια αυτοπεριόρισε τις αρμοδιότητες της στην απόδοση πολιτικών ευθυνών, οι κυβερνώντες δεν τερμάτισαν άμεσα τη λειτουργία της;

«Μήπως τελικά, όλη αυτή την κωμωδία της διερεύνησης την επέβαλαν μέχρι τέλους μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι μικροκομματικές τους σκοπιμότητες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων;» διερωτάται.

Θέτει επίσης το ερώτημα κατά πόσο κεντρικός στόχος τους ήταν να «δικάζεται» δημόσια η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, ώστε για μήνες ολόκληρους η κοινή γνώμη να μην ασχολείται με «ασήμαντα» ζητήματα, όπως ο καλπασμός της ανεργίας, το κούρεμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού και την εξελισσόμενη διαδικασία ισοπέδωσης κοινωνικών κατακτήσεων.