Λονδίνο: Το μετρό θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση τα Σαβατοκύριακα

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL) θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015 το μετρό του Λονδίνου.

Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον αποκαλούμενο “Νυχτερινό Υπόγειο” (Night Tube) τις Παρασκευές και τα Σάββατα.

Ωστόσο, το συνδικάτο RMT ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει σωστή μελέτη του σχεδίου, “το οποίο θα αποδειχτεί καταστροφικό”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα υπάρχουν τρεις συρμοί την ώρα, που θα πραγματοποιούν δρομολόγια στο κεντρικό Λονδίνο στις γραμμές Jubilee, Victoria, στο μεγαλύτερο τμήμα της Piccadilly, στη Central και στην Northern.

Η υπηρεσία θα τεθεί σε λειτουργία εγκαίρως για το Παγκόσμιο Κύπελο Ράγμπι που θα φιλοξενήσει η χώρα σε 13 αθλητικούς χώρους, μεταξύ των οποίων τρεις στο Λονδίνο: το στάδιο Τουίκενχαμ, το Γουέμπλεϊ και το Ολυμπιακό στάδιο.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι “εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τεράστια ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, ο Νυχτερινός Υπόγειος θα βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να μετακινούνται στην πόλη μας ευκολότερα και γρηγορότερα”.

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπράουν, διευθυντής του μετρό του Λονδίνου δήλωσε: “Η νέα υπηρεσία θα αυξήσει τις θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την οικονομία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια στερλίνες”.