Λιλλήκας: Θα πρέπει να γίνουν διπλωματικές διεργασίες για το δείπνο Αναστασιάδη -Ακιντζί

 

Για το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί θα πρέπει να γίνουν διπλωματικές διεργασίες ώστε να υπάρχει καθορισμός των θεμάτων συζήτησης, ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας:

“Είναι εμφανές ότι αναπτύσσονται από διάφορες πλευρές, πρωτοβουλίες και προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών. Πολλοί ξένοι βλέπουν την επανέναρξη των συνομιλιών ως μια διέξοδο από την ένταση και τα θερμά επεισόδια που προκαλεί η Τουρκία. Θεωρώ ότι η δική μας πλευρά θα πρέπει να κάνει πολύ προσεκτικά βήματα γιατί στην κρίσιμη φάση που βρίσκεται το Κυπριακό σήμερα το όποιο λάθος θα μας οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα.

Εκτίμηση μου είναι ότι πρέπει να συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο όχι για να αξιολογήσει όπως έγινε την προηγούμενη φορά τις τουρκικές προκλήσεις και την επιθετικότητα της Τουρκίας αλλά να μελετήσει σε βάθος τα εναλλακτικά σενάρια για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. Από τα δικά μας λάθη ή τη δική μας ορθή τακτική θα εξαρτηθεί το κατά πόσο το Κυπριακό θα παραμείνει στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας με προοπτικές εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης ή το κατά πόσο σε περίπτωση βεβιασμένων κινήσεων και ενός νέου αδιεξόδου, το Κυπριακό θα καταταγεί στα μη επιλύσιμα προβλήματα με αποτέλεσμα η διεθνής κοινότητα να πάψει να επιδεικνύει ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος.

Με συλλογικότητα μακριά από την όποια κομματική ή άλλη σκοπιμότητα, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας, να βρούμε εκείνη την τακτική η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σταθερά με προοπτικές επιτυχίας αυτή τη φορά.

Όσον αφορά στο δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί θα πρέπει να μελετηθεί πολύ προσεκτικά. Πρέπει να γίνουν εκείνες οι διπλωματικές διεργασίες ώστε να υπάρχει καθορισμός των θεμάτων συζήτησης. Διότι τι θα συμβεί αν στο δείπνο ο κ. Ακιντζί επιμένει φορτικά ότι για να προχωρήσει η όποια διαδικασία θα πρέπει να αποφασιστεί η δημιουργία μιας κοινής επιτροπής για συνδιαχείριση του Φυσικού Αερίου; Ή να επιμένει ότι στην ημερήσια διάταξη των συνομιλιών θα πρέπει να μπει πρώτο το Φυσικό Αέριο;”

Check Also

ΥΠΕΣ: Απαντά με επιστολές στην Ατταλίδου και την καλεί να απολογηθεί

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών σε παραπλανητικό και αναληθές δημοσίευμα σε σχέση με δήθεν απόκρυψη στοιχείων για …

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού  Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …