Λιλλήκας: “Για τον Πρόεδρο και το Εθνικό φαίνεται προέχουν οι κομματικές σκοπιμότητες και όχι το εθνικό συμφέρον”

“Το προεκλογικό σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις» αποτελεί ακόμα μια «δέσμευση» του Προέδρου Αναστασιάδη”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σχολιάζοντας την απόφαση του Εθνικού χθες για μη συμμετοχή της Συμμαχίας στους κόλπους του.

“Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το Εθνικό Συμβούλιο φαίνεται να προέχουν οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και όχι το εθνικό συμφέρον”, συνέχισε.

“Η απόφαση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και των ηγεσιών του κομματικού κατεστημένου να αποκλείσουν τη Συμμαχία Πολιτών από το Εθνικό Συμβούλιο μας λύπησε, αλλά δεν μας εξέπληξε”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “δεν ζητήσαμε ούτε χάρη ούτε την όποια εξυπηρέτηση για τη Συμμαχία Πολιτών. Να προσφέρουμε ζητήσαμε”.

“Είναι αντιδημοκρατικός ο αποκλεισμός της Συμμαχίας από το Εθνικό Συμβούλιο”, τόνισε.

images

“Σ’ ένα πράγμα παραμένει πιστό το κομματικό κατεστημένο: στην αρχή πως υπεράνω όλων είναι η εξυπηρέτηση των κομματικών τους συμφερόντων και όχι η εξυπηρέτηση της εθνικής μας υπόθεσης. Σ’ αυτήν τη λογική υπέταξαν και το θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου», είπε, προσθέτοντας ότι «αν πιστεύουν ότι με τέτοιους αναχρονιστικούς και αντιδημοκρατικούς αποκλεισμούς θα ανακόψουν την κοινωνική δυναμική της Συμμαχίας Πολιτών, πλανόνται πλάνην οικτράν”.