Λιγότερη ΕΦ, ανοχύρωτη πολιτεία: Γιατί κατεδαφίζονται στρατόπεδα;

Πριν από μερικές μέρες, έβγαλε φιρμάνι η κυβέρνηση, ότι θα κατεδαφιστούν τρία στρατόπεδα.

Το Στρατόπεδο Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, το Στρατόπεδο Μάρκου Δράκου στην Ευρύχου και το Στρατόπεδο Χρίστου Φώτη στην Παναγιά.

Την απόφαση για κατεδάφιση των πιο πάνω στρατοπέδων, πήρε το Υπουργικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς που κρίθηκε αναγκαία λόγω της μείωσης της θητείας από 18 σε 14 μήνες και της πρόσληψης 3.000 συμβασιούχων οπλιτών.

Οι μονάδες έχουν ήδη μετακινηθεί και οι ιδιοκτήτες που έχουν γη στον χώρο των στρατοπέδων, έχουν ρωτηθεί και τους έχει δοθεί η επιλογή για το κατά πόσον χρειάζονται κάποια κτήρια για να μην κατεδαφιστούν.

Η περιουσία τους θα τους επιστραφεί και με βάση τους όρους της επίταξης η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποχρέωση να παραδώσει την περιουσία στην προτέρα της κατάσταση.

Το ερώτημα είναι, εκεί στο Υπουργικό Συμβούλιο υπάρχει κανένας ο οποίος κατέχει το αντικείμενο, περί στρατιωτικών θεμάτων και Άμυνας;

Δυστυχώς κανένας δεν κατέχει το όλο θέμα.

Και όλοι ξεχνούν ότι με λίγότερη Εθνική Φρουρά, θα καταντήσουμε ανοχύρωτη πολιτεία.

Ναι στον εξορθολογισμό και στη συνένωση, όχι όμως στην εκκένωση και κατεδάφιση στρατοπέδων γιατί απέναντί μας έχουμε ένα τούρκο εισβολέα και κατακτητή.

Και οι προκλητικότητες των τούρκων κατακτητών, έχουν καταντήσει τελευταία, καθημερινό φαινόμενο.