Λευκωσία: Συνεχίζεται η ανάπλαση εντός των τειχών

Ο Δήμος Λευκωσίας, αποφάσισε την ανάπλαση περιοχής δυτικά της οδού Λήδρας και αποκατάσταση της Πύλης Πάφου,στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναζωογόνηση της παλιάς πόλης και γι αυτό και προχωρεί σε νέα βελτιωτικά έργα στο δυτικό τμήμα της παλιάς Λευκωσίας.

Επιπλέον σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: “Στις εργασίες περιλαμβάνεται αποκατάσταση των προσόψεων και των περιτοιχισμάτων των οικοδομών, κατασκευή νέου οδοστρώματος και πεζοδρομίων, εγκατάσταση νέου οδικού φωτισμού και υπογειοποίηση δικτύων κοινής ωφελείας (ΑΗΚ, Τηλεπικοινωνίες)”.

Ενώ σημειώνει πως: “Πρόκειται για τη Β’ Φάση του έργου, η οποία θα ξεκινήσει στις 25 Φεβρουαρίου 2013 και θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ της οδού Λήδρας και της Πύλης Πάφου”, η οποία θα περιλαμβάνει τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αλεξίου Κομνηνού, Γρανικού και Αγίου Μάρωνα.

Τονίζεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας, αφού εντάσσεται στο Σχέδιο Αναζωογόνησης των Περιοχών Πράσινης Γραμμής.