Λεμεσός: Συνελήφθη λοχίας για υπόθεση με πλαστά διαβατήρια και άδειες παραμονής

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας που τον εμπλέκει σε υπόθεση έκδοσης πλαστών διαβατηρίων και αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς,  προχώρησαν στη σύλληψη 47χρονου λοχία που υπηρετεί στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε ένταλμα σύλληψης του, μετά από αξιολόγηση της μαρτυρίας και των στοιχείων που προέκυψαν από τη σύλληψη, στις 21 Μαΐου, 39χρονου Λιβάνιου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση, μετά την καταγγελία δυο Αιγυπτίων ότι τους εξαπάτησε αποσπώντας τους πέραν των 170 χιλιάδων ευρώ, με την υπόσχεση πως θα εξασφάλιζε κυπριακά διαβατήρια στους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί, στις 22 Μαΐου, και ένας 54χρονος, πρώην λοχίας της ΚΥΠ, ο οποίος σύμφωνα με τους παραπονούμενους, συνεργαζόταν με τον 39χρονο Λιβάνιο, διαχειριστή γραφείου εξευρέσεως εργασίας.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία είχε δηλώσει ότι η υπόθεση κρίνεται ως πολύ σοβαρή και η διερεύνηση της θα ήταν ενδελεχής, με ανοικτό το ενδεχόμενο σύλληψης και άλλων προσώπων, αφού εκτιμάται πως πρόκειται για κύκλωμα που εξασφάλιζε πλαστά διαβατήρια και άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς.

Ο 47χρονος αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης του.