Λεμεσός: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών διαρρηκτών

Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, δύο άτομα αλβανικής υπηκοότητας  οι οποίοι είχαν έρθει μέσω των κατεχόμενων στις ελεύθερες περιοχές, με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις και κλοπές.

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Αγγελίδη,εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας , γύρω στις 23:30 του Σαββάτου, πολίτης που επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας, στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ, για να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από την αυτόματη ταμειακή μηχανή, άκουσε ύποπτους θορύβους στο πίσω μέρος του κτιρίου και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Στο σημείο έσπευσαν περιπολικά τα οποία έθεσαν υπό παρακολούθηση τη σκηνή, όπου εντοπίστηκε αρχικά ένα πρόσωπο να εγκαταλείπει το χώρο τρέχοντας , ενώ δυο άλλα άτομα επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο. Στην κατοχή του πρώτου υπόπτου τον οποίο έπιασε η Αστυνομία, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Ο εκπρόσωπος τύπου πρόσθεσε πως: «Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, όπου εκεί εντοπίστηκε ακόμα ένα πρόσωπο, ηλικίας 33 χρόνων, που επίσης συνελήφθη».

Οι δυο Αλβανοί, παραδέχθηκαν, κατά την ανάκριση, ότι έφτασαν πρόσφατα, μέσω των κατεχομένων, με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις και κλοπές.Ενώ το υποστατικό που είχαν παραβιάσει, ειναι δίπλα από υποκαταστήμα   τράπεζας και εκτιμάται ότι απώτερος στόχος τους ήταν η διάρρηξή της.