Λειτουργία στον Αρχάγγελο Μιχαήλ στη Γιαλούσα μετά από 41 χρόνια

Τελείται αύριο Κυριακή, μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κατεχόμενη Γιαλούσα, με την ευκαιρία της εορτής του στις 6 Σεπτεμβρίου.

Της θείας λειτουργίας θα προστεί ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος ενώ θα συνλειτουργήσουν ο ιερέας της Αγίας Τριάδας και ο ιερέας που πριν από την τουρκική εισβολή ήταν ιεροδιάκονος στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι η θεία λειτουργία θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα τελειώσει γύρω στις έντεκα.

Η  Γραμματέας του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαλούσας Ελένη Φελλούκα  είπε ότι μέχρι στιγμής θα μεταβούν οργανωμένα τέσσερα λεωφορεία ενώ αρκετοί εκτοπισμένοι της κοινότητας θα μεταβούν εκεί με τα δικά τους οχήματα.

Ανέφερε πως χθες ο Κοινοτάρχης της Κοινότητας, συνοδευόμενος και από άλλα άτομα, μετέβησαν στη Γιαλούσα για να καθαρίσουν την εκκλησία ώστε όλα να είναι έτοιμα για τον αυριανό εκκλησιασμό.

Η κ. Φελλούκα είπε ακόμα ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε άδεια για τη μετάβαση των προσκυνητών, η οποία εξασφαλίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη και του κατοχικού καθεστώτος.

Σημείωσε ότι όλοι οι εκτοπισμένοι της Γιαλούσας αισθάνονται ιδιαίτερα συγκινημένοι για τη διοργάνωση της Θείας Λειτουργίας γιατί “εναπόθεταν και συνεχίζουν να εναποθέτουν την ελπίδα τους στον Άγιο για επιστροφή στην κατεχόμενη σήμερα γη μας”, όπως είπε.

Καταλήγοντας, η κ. Φελλούκα ευχήθηκε όπως του χρόνου ο ναός της κατεχόμενης Γιαλούσας εορτάσει σε μια επανενωμένη Κύπρο.