Λας Βέγκας: «Καλωσορίσατε στο κανάλι μας, είναι η 3η μέρα αφότου σκοτώσαμε κάποιον»

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές του Λας Βέγκας, με πρωταγωνιστές έναν 18χρονο νεαρό και τη 16χρονη κοπέλα του, οι οποίοι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τον πατέρα της τελευταίας και προσπάθησαν να τεμαχίσουν το πτώμα του. Το κλιπ που ανακάλυψε η αστυνομία δείχνει τα δύο νέα παιδιά, τον Άαρον Γκερέρο και τη Σιέρα Χάλσεθ, να γελάνε και να κάνουν πλάκα αναφερόμενα σε έναν φόνο που διέπραξαν. Σύμφωνα με την New York Post, το κλιπ τραβήχτηκε όταν ακόμα το ζευγάρι κρυβόταν από τις Αρχές, τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία του άτυχου Ντάνιελ Χάλσεθ στο σπίτι του τον περασμένο Απρίλιο.

«Καλωσορίσατε στο κανάλι μας στο YouTube, είναι η 3η μέρα αφότου σκοτώσαμε κάποιον» ακούγεται να λέει ο 18χρονος στην αρχή του σοκαριστικού βίντεο, την ώρα που ο ίδιος και η κοπέλα του δείχνουν τρία δάχτυλα. «Μην το λες αυτό μπροστά στην κάμερα», λέει η Χάλσεθ που εμφανίζεται να διασκεδάζει με το θράσος του αγαπημένου της. «Άξιζε τον κόπο» προσθέτει εκείνος και την χαϊδεύει τρυφερά, προτού ξεσπάσουν και δυο σε χαχανητά.

Στο βίντεο οι δυο έφηβοι φαίνονται ξαπλωμένοι πιθανώς σε σλίπινγκ μπαγκ μέσα σε μια σκηνή. Κάποια στιγμή ο νεαρός κάνει στ’ αστεία πώς πνίγει την κοπέλα, με εκείνη να παριστάνει ότι της σφίγγει τον λαιμό. Στη συνέχεια ακολουθούν ακόμα περισσότερα γέλια και εκδηλώσεις τρυφερότητας. Η σκηνή προκαλεί ανατριχίλα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτά τα δύο νεαρά παιδιά φέρονται να διέπραξαν λίγες μέρες πριν τον φόνο του πατέρα της κοπέλας, ο οποίος ήταν ενάντια στον δεσμό τους.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αστυνομία συνέλαβε τους εφήβους στο Σολτ Λέικ της Γιούτα, έξι μέρες αφότου βρέθηκε η απανθρακωμένη σορός του Ντάνιελ Χάλσεθ στα αποκαϊδια του σπιτιού του. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι έφηβοι εραστές έβαλαν τη φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους μετά το φόνο, αφού προηγουμένως είχαν επιχειρήσει να διαμελίσουν τη σορό του 45χρονου άνδρα με αλυσοπρίονο και δισκοπρίονο. Δεν είναι σαφές εάν τα δύο νεαρά παιδιά ανέβασαν ποτέ το βίντεο στα social media ή εάν βρέθηκε απλώς στα κινητά τους.

Ο Εισαγγελέας Κρίστοφερ Χάμερ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα να διεκδικήσει την θανατική ποινή για τον 18χρονο. Η ηλικία της 16χρονης κόρης του θύματος ωστόσο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για την ίδια.

Σύμφωνα με το KVVU-TV, η μητέρα του Γκερέρο είπε στις αρχές ότι ο γιος της και η Σιέρα Χάλσεθ έβγαιναν μαζί από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς. Όμως οι γονείς τους αποφάσισαν φέτος να απαγορεύσουν στα δύο παιδιά να συναντιούτναι, επειδή έμαθαν ότι σχεδίαζαν να το σκάσουν μαζί και να πάνε στο Λος Άντζελες. Τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος των δύο νέων είναι συντριπτικά αφού, εκτός της ανατριχιαστικής ομολογίας τους στο βίντεο, υπάρχει υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που τους δείχνει να αγοράζουν τα πριόνια, τα γάντια και την χλωρίνη που βρέθηκαν στο σπίτι του δολοφονημένου άνδρα.