Λαμβάνονται μέτρα για τον τελικό Κυπέλλου, λέει ο Αρχηγός Αστυνομίας

Σύσκεψης στο Τσίρειο Στάδιο προήδρευσε το πρωί ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και της ΜΜΑΔ, ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που θα ληφθούν, μεθαύριο Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου μεταξύ ΑΕΛ και Απόλλωνα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε “είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το οτιδήποτε“, ενώ ανέφερε πως, παρά το ότι οι εγκαταστάσεις του Τσιρείου Σταδίου δυσκολεύουν το έργο των Αρχών ασφαλείας, “εμείς θα εργαστούμε με επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα”.

“Ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος και να επικρατήσει σίγουρα η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα”, είπε ο Αρχηγός Αστυνομία και ανέφερε πως στη σημερινή σύσκεψη έγινε ανασκόπηση του σχεδίου δράσης και εξετάστηκαν όλα τα σενάρια που πιθανόν η αστυνομία να κληθεί να αντιμετωπίσει, ιδιαίτερα μετά τη λήξη του αγώνα.

Την ημέρα του τελικού, το γήπεδο θα παραληφθεί στις 13:00, ενώ η είσοδος θα επιτρέπεται από τις 16:30, “γι’ αυτό καλούμε τους οπαδούς, οι οποίοι κατέχουν έγκυρο εισιτήριο, να προσέλθουν έγκαιρα”, είπε ο κ. Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα γίνονται εξωτερικά του γηπέδου και όχι στις εισόδους,  “σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα να μπει κάποιος χωρίς να υποστεί αποτελεσματικό έλεγχο”.

Ανέφερε, επίσης, ότι η αστυνομία θα πραγματοποιεί περιμετρικούς ελέγχους, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων εντός του γηπέδου, ενώ μέτρα ασφάλειας θα ληφθούν και στα οικήματα των ομάδων και των οπαδών.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο αύξησης των μελών της αστυνομίας που θα εργαστούν για τον τελικό και οι οποίοι μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 380, ενώ άλλα 120 άτομα θα εργαστούν, ως επιτηρητές της ΚΟΠ, “αριθμοί θα έλεγα πρωτόγνωροι για ποδοσφαιρικούς αγώνες”.

Την ίδια ώρα, ο Αρχηγός Αστυνομίας κάλεσε όλους να αντιληφθούν πως, στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται ο τόπος, θα πρέπει όλοι να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα, ώστε να μην χρειάζεται η πολιτεία να καταβάλλει επιπρόσθετο κόστος για την απασχόληση αυξημένου αριθμού αστυνομικών στα γήπεδα.