Λαζαρίδης: «Είχαμε ένα Βατερλώ της κυβέρνησης»

«Είχαμε ένα Βατερλώ της κυβέρνησης», δήλωσε ο Μακάριος Λαζαρίδης στον ρ/σ της Καβάλας «Alpha Radio 88,6» σχολιάζοντας τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, είπε πως οι κατήγοροι μετετράπησαν σε κατηγορούμενους.

«Οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτόλμησαν καν να αναπαράξουν τις κατηγορίες και κατέληξαν να απολογούνται για μια σκευωρία που όλοι έχουν καταλάβει ότι έστησε η κυβέρνηση χειραγωγώντας τη Δικαιοσύνη σε βάρος δέκα πολιτικών της αντιπάλων», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Η απουσία του κ. Τσίπρα καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης από τη Βουλή μόνον τυχαία δεν ήταν. Όταν κατηγορούνται δύο πρώην πρωθυπουργοί είναι θεσμικά και πολιτικά αδιανόητο να μην είναι παρών στην Βουλή ο νυν και να εμφανίζεται αργά το βράδυ αδυνατώντας ακόμη και τότε να τους απαντήσει».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε:

«Ο κ. Τσίπρας επί έναν χρόνο έχει σηκώσει το ζήτημα και δεν έκανε τίποτα. Στα επίμονα ερωτήματα του κ. Μητσοτάκη για το τι έκανε αυτόν τον έναν χρόνο, δεν έδωσε καμία απάντηση, διότι απλούστατα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Αντί να ξηλώσει το κύκλωμα και να διεκδικήσει αποζημιώσεις και αντί να προχωρήσει σε αυτονόητες νομοθετικές αλλαγές που θα εξασφάλιζαν ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον, επέλεξε να “αξιοποιήσει” αυτόν τον χρόνο για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Και συνέχισε: «Θέλετε να δούμε τι έγινε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Ο τζίρος και τα κέρδη της Novartis αυξήθηκαν την τελευταία τριετία, όπως αποδεικνύεται από τα δημόσια στοιχεία της εταιρείας.

Και την ίδια ώρα δεν έγινε τίποτε για τη μείωση της υπερσυνταγογράφησης που αποτελεί διαχρονική εστία διαφθοράς και προκαλεί οικονομική αιμορραγία στα δημόσια ταμεία. Συνταγογραφήσεις 5,3 εκατομ. κατεγράφησαν μηνιαίως το 2014, 6,3 εκ. το 2016. Και ενώ το πληροφοριακό σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε τίποτα για να το αξιοποιήσει.

Δεν υπάρχει, συνεπώς, μεγαλύτερη πρόκληση και υποκρισία από το να παριστάνουν τους φορείς της κάθαρσης αυτοί που πολεμούν διαχρονικά κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού του συστήματος».

Ο κ. Λαζαρίδης έβαλε στο στόχαστρο και τον κ. Κουρουμπλή:

«Είναι αδιανόητο ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν από δέκα χρόνια.

Αν όντως πίστευε η κυβέρνηση στην αθωότητα του υπουργού της, θα όφειλε εκείνη πρώτη να επιδιώκει τη διερεύνηση των πεπραγμένων του κ. Κουρουμπλή. Πόσο μάλλον όταν όλοι έχουν καταλάβει ότι με την επιλογή του να μην εκδώσει δελτίο τιμών για το 2015 ενίσχυσε τη Novartis και άλλες φαρμακευτικές εταιρείες. Η κυβερνητική πλειοψηφία έπρεπε να στήσει 11 κάλπες αντί 10».

Check Also

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου – Η ανάρτηση του γιου της Γιώργου

Τα 99 κλείνει σήμερα η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Τα γενέθλιά της Μαργαρίτας Παπανδρέου έκανε γνωστά ο …

Ελλάδα – Ευλογιά των πιθήκων: 80 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οσυνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), από την έναρξη της καταγραφής …