Λίστα διαγραφών: Σκοπιμότητα βλέπει ο Συλλούρης πίσω από τη δημοσιοποίηση

Στη λίστα των διαγραφών που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα το Έθνος φανερώνονται τα ονόματα των πολιτικών προσώπων και εταιρειών που συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα, στους οποίους χαρίστηκαν δάνεια και χρέη.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι διαγραφές έγιναν σε εταιρίες συγγενικών προσώπων βουλευτών, πολιτικών και αξιωματούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι δεν υπάρχει στην επιτροπή αυτή η λίστα και ότι η δημοσιοποίησή της αυτή την ώρα δεν βοηθά το έργο της επιτροπής, γιαυτό και το θεωρεί σκοπιμότητα για να καλυφθούν κάποιοι.

Να υπάρξει διαφάνεια ζητά με ανακοίνωσή του Ο γραμματέας της Κ.Ε του Κ.Σ ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης ζητά να υπάρξει διαφάνεια…” Καλούμε σε πρώτη φάση όλα τα πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων εμπλέκονται στις αποκαλύψεις περί χαριστικής και προνομιακής μεταχείρισης από τις Τράπεζες κατά το χρόνο που αυτές παρέσερναν την Κυπριακή οικονομία στην καταστροφή να δώσουν τη ρητή τους συγκατάθεση ώστε τα ονόματα τους να αποκαλυφθούν αλλά και οι περιπτώσεις όπου έτυχαν προνομιακής ή ειδικής μεταχείρισης να εξεταστούν υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας”.