Λήγει το τελεσίγραφο του υπουργού Συγκοινωνιών προς εταιρείες και οδηγούς λεωφορείων

Σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται πως οδηγούνται υπουργείο Συγκοινωνιών, εταιρείες  και οδηγοί λεωφορείων. Σε λίγη ώρα λήγει το τελεσίγραφο που έδωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών Ευθύμιος Φλουρέντζου στις εταιρείες των λεωφορείων Λευκωσίας, Λεμεσού και Αμμοχώστου για να δεχθούν την πρότασή του, επειδή οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, να αποδίδεται από την κυβέρνηση «το ποσοστό του 95% λαμβανομένων, όμως υπόψη όχι των τιμών των καυσίμων και των εργατικών του προηγούμενου έτους αλλά της τρέχουσας περιόδου, ώστε να μην δημιουργούνται πιστωτικά προβλήματα στις εταιρείες».

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός  ζήτησε τη συνεργασία των αναδόχων εταιρειών σε πνεύμα συνεργασίας για να αποφασιστεί η φόρμουλα που θα καθορίζει τις πληρωμές από το νέο έτος στη νέα βάση λειτουργίας των δημόσιων μεταφορικών μέσων.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιστράτευση των οδηγών που συνεχίζουν για τέταρτη ημέρα την απεργία τους, ο Υπουργός  έδωσε αόριστη απάντηση λέγοντας ότι ευελπιστεί «ότι θα μπορέσουμε στη βάση των προτάσεων καλής θέλησης που έχει κάνει το Υπουργείο, αναγνωρίζοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να προσέλθουν για να λύσουμε αυτές τις διαφορές» . Και επανέλαβε ότι ισχύει η δέσμευση για έγκαιρη καταβολή των ποσών που αντιστοιχούν στο μήνα Δεκέμβριο.