Δέσμευση για στήριξη του εθελοντισμού από τον Νίκο Αναστασιάδη

Κοντά στους εθελοντές βρέθηκε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να διασφαλιστεί ότι όλες οι εθελοντικές οργανώσεις θα έχουν τα εφόδια που είναι απαραίτητα για να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους και προχώρησε σε μία συμβολική εισφορά 10.000 ευρώ. Χρήματα, όπως είπε, από το ταμείο υποστήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο κ. Αναστασιάδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού μίλησε για τη σημασία του εθελοντισμού, ειδικά δύσκολες μέρες σαν αυτές που διανύουμε «που το κράτος αποτυγχάνει να ασκήσει επαρκώς τον κοινωνικό του ρόλο, ο εθελοντισμός αποκτά ιδιαίτερη αξία. Δείχνει ότι η κοινωνία δεν παραμένει απαθείς στα αυξημένα προβλήματα. Την σημασία αυτή οφείλει να αναγνωρίσει και η πολιτεία. Όπως οφείλει και θεσμικά να διασφαλίσει ότι οι εθελοντικές οργανώσεις έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο τους».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομάδα εθελοντών «Η Φωνή σου Μετρά», η οποία στηρίζει την υποψηφιότητά του και ανέλαβε την πρωτοβουλία να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εθελοντισμός στην Κύπρο.