Λήγει το τελεσίγραφο..Συνεχίζονται οι απεργίες

Με απεργίες απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι του μετρό στο χθεσινό τελεσίγραφο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Με απολύσεις , επίταξη,ακόμα και αυτόφωρη διαδικασία για τους συνδικαλιστές μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι οι απεργοί καθώς το τελεσίγραφο απο το Μαξίμου εκπνέει. Η αυτόφορη διαδικασία μπορεί να ακολουθηθεί εφόσον η Δικαιοσύνη κρίνει ότι παραβιάζονται οι δικαστικές αποφάσεις με τις προκηρύξεις απεργιών.

Πάντως, η σύγκρουση της κυβέρνησης  με τους απεργούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φαίνεται πως θα είναι μέχρις “εσχάτων”, καθώς το Υπουργείο Μεταφορών διαμηνύει πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους “ενάντια στην κατασυκοφάντηση και τη διαπόμπευση τους από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη”.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση έχει διατάξει για το θέμα  η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, η οποία  ζήτησε να διερευνηθεί μέχρι την Παρασκευή πιθανή διάπραξη αδικημάτων για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Τη δικογραφία ανέλαβε να χειριστεί η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.