Λάρνακα: Υπό 6ημερη κράτηση 2 άτομα για κατοχή 11,5 κιλών ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης

Διάταγμα 6ημερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας  εναντίον ενός 28χρονου και μίας 22χρονης από τη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής και παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, παράνομης κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, δηλαδή 11,5 κιλών ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, πλαστοπροσωπίας και πλαστογραφίας.

Χθες γύρω στις 2.30 το μεσημέρι, μέλη της ΥΚΑΝ, κατόπιν πληροφορίας, ανέκοψαν για έλεγχο στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας ένα 28χρονο και μία 22χρονη από τη Λάρνακα, άνεργοι, οι οποίοι είχαν μεταβεί στα γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών και παρέλαβαν ένα χάρτινο κιβώτιο.

Το κιβώτιο ανοίχτηκε στην παρουσία των δύο νεαρών και εντοπίστηκαν διάφορες συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης, μεικτού βάρους 11,5 κιλών.

Υστερα από έρευνα των ανδρών της ΥΚΑΝ διεφάνη ότι κατά την παραλαβή του κιβωτίου ο 28χρονος παρουσιάστηκε ως άλλο πρόσωπο και υπέγραψε χαρτιά παραλαβής με άλλο όνομα.

Τα δύο άτομα συνελήφθηκαν για αυτόφωρο αδίκημα. Τα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν κατόπιν δικαστικού εντάλματος έρευνας, έρευνα στο διαμέρισμα τους όπου εντοπίστηκε ένας σπαστήρας με ίχνη ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.