Κ.Οικολόγων: Αλληλοκατηγορίες υπουργών Χριστόφια

Σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Οικολόγων κ.Ελένης Χρυσοστόμου ανέφερε τα ακόλουθα:

“Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η αντιπαράθεση  των Υπουργών Οικονομικών της Κυβέρνησης Χριστόφια. Για μας πολιτικά είναι εξ’ υπαρχής ένοχοι. Γι αυτό θα έπρεπε να είχαν ήδη δεσμευτεί οι καταθέσεις και η περιουσία όλων των Υπουργών της Κυβέρνησης Χριστόφια, των μελών του Δ.Σ των τραπεζών και των διευθυντικών στελεχών των τραπεζών μέχρι την πλήρη εξέταση των ευθυνών από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας.

Ο καιρός περνά, όσοι πιθανόν ευθύνονται ζουν και βασιλεύουν, κάνουν διαλέξεις και περνούν καλά σε μια εποχή που ο απλός Κύπριος ζει στην ανεργία, στην ανέχεια, στα χρέη και στην άδικη τιμωρία για τα λάθη και τα εγκλήματα των τραπεζικών και των πολιτικών.”

Όσον αφορά τη δημιουργία της Ιατρικής Σχολής η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι το  Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών στηρίζει την δημιουργία Ιατρικής Σχολής στην Κύπρο. Θεωρούμε είπε, ότι θα είναι σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη της Ιατρικής Επιστήμης στη χώρα μας.

Όμως πιστεύουμε ότι θα πρέπει να βρεθούν και οι κατάλληλοι πόροι για τη λειτουργία της Ιατρικής Σχολής , από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων αλλά και των παχουλών μισθών των Ακαδημαϊκών του Πανεπιστήμιου Κύπρου.