Κ.Καζαμίας: Η αντιπαράθεση Ορφανίδη – Χριστόφια δεν ήταν χρήσιμη

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάθεση του Κίκη Καζαμία, πρώην Υπουργού Οικονομικών επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής.

Ο κ. Κίκης Καζαμίας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η αποχώρηση του από τη θέση του υπουργού είχε γίνει καθαρά για λόγους υγείας.

Μεταξύ άλλων ο πρωην υπουργός ερωτήθηκε αν γνώριζε ο ίδιος αν ο πρόεδρος  Χριστόφιας  έλαβε τις επιστολές του κ. Ορφανίδης είπε:

“Δεν ρώτησα τον Πρόεδρο αν λάμβανε τις επιστολές του Αθανάσιου Ορφανίδη με προειδοποιήσεις – γνώριζα ότι είχαν αποσταλεί από τον κ. Ορφανίδη”.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε λάβει συμβουλή από τον ίδιο σε σχέση με επικείμενη απομείωση ελληνικών ομολόγων, ο κ. Καζαμίας είπε ότι από τον ίδιο δεν είχε λάβει συμβουλή καθώς δεν υπήρξε απευθείας επικοινωνία για ενδεχόμενες επιπτώσεις. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν ο Πρόεδρος έλαβε συμβουλή από εμπειρογνώμονες.

Ερωτηθείς σχετικά με το κατα πόσον η ανυπαρξία σχέσεων Χριστόφια – Ορφανίδη ήταν ζημιογόνα, απάντησε ότι δεν ξέρει αν ήταν ζημιογόνα, σίγουρα όμως δεν ήταν χρήσιμο.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση