Κ.Ε: Σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα ενόψει συνάντησης ΠΤΔ – Ακιντζί

Σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της συνάντησης του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στη Λεμεσό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία τον ενημέρωσε για τα σχετικά με τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Συζήτησαν και σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη στις 9 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου, στις 10.30 το πρωί για να συζητήσουν ενόψει της συνάντησης του με τον κ. Ακκιντζί».

Ερωτηθείς είπε ότι «ο Πρόεδρος προσέρχεται σε αυτή τη συνάντηση (με κ. Ακκιντζί), οπωσδήποτε με θετικό πνεύμα και την προσδοκία ότι σε μια ελεύθερη συζήτηση, άτυπη, θα μπορέσουν να διευκρινίσουν όλα όσα χρειάζονται για να ανοίξει ένας δρόμος για αυτό που ο ίδιος ο Πρόεδρος εδώ και πάρα πολύ καιρό, από την επανεκλογή του επιδιώκει διαρκώς, δηλαδή την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού».

Σε ερώτηση πού θα γίνει η συνάντηση του Προέδρου με τον κ. Ακκιντζί και αν αυτή θα γίνει στην παρουσία της κας Σπέχαρ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η κα Σπέχαρ θα είναι εκεί, αλλά όπως έγινε και τις προηγούμενες φορές, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κατ΄ιδίαν για να συζητήσουν ελεύθερα. Είναι κάτι που θα ρυθμίσουν μεταξύ τους επιτόπου».