Εκποιήσεις: «Καυτή πατάτα» εις βάρος του λαού

«Αυτό καταντήσαμε και μάλιστα με νόμους …»

1. Eίναι ξεκάθαρο πλέον γιατί «κάποιοι κύκλοι» δεν θέλουν να δημιουργηθούν τα Ειδικά Δικαστήρια ή η Ανεξάρτητη «Εξωδικαστική» Αρχή Οικονομικών Διαφορών και Ελέγχου Συμπεριφοράς στα πρότυπα της Financial Conduct Authority (https://www.fca.org.uk/).

-Απάντηση: «Δεν θα μπορούν να κάνουν τα δικά τους και να χρεώνουν όσα και ότι θέλουν»!

2. Δεν θεωρώ ορθό και δίκαιο τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να νομοθετούν για να στερούν του κόσμου το συνταγματικό του δικαίωμα να μπορεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη (πχ. μέσω αγωγής στο Δικαστήριο) και να βρίσκουν «μεσοβέζικες» λύσεις κυρίως και πάλι υπέρ των Τραπεζών!

-Διαπίστωση: «Επαναλαμβανόμενο, απαράδεκτο και αυτοκαταστροφικό»!

3. Ήδη οι Τράπεζες και οι διάφοροι θεσμοθετημένοι και μη φορείς της ίδιας φιλοσοφίας και γραμμής…, «χαριεντίζονται» ότι κατάφεραν με τις απειλές τους να φύγει το πιο δυνατό όπλο της πρότασης νόμου του ΔΗΚΟ που ψηφίστηκε στις 12/07/19 (υποστηριζόμενη από όλα τα κόμματα πλην ενός) και αφορά το κατευθείαν φυσιολογικό δικαίωμα του δανειολήπτη για αγωγή/έκδοση προσωρινού διατάγματος στο Δικαστήριο, «για να επανέλθει η διαπραγματευτική ισορροπία αναμεταξύ των δανειοληπτών και των τραπεζών – ως το δελτίο τύπου του ΔΗΚΟ στις 11/06/19»!

Γεγονός: «Αυτά λένε σήμερα και κάποιοι γελούν… ούτε σέβονται, ούτε θα σεβόνται, αφού προτιμούν την προστασία των επενδυτικών ταμείων και των μετόχων των Τραπεζών παρά του απλού κόσμου»!

4. Φυσικά και θέλουμε να έχουμε «σωστές» Τράπεζες…, όχι όμως μόνο Τράπεζες και μάλιστα όλοι οι νόμοι υπέρ αυτών και εναντίον των αδυνάτων και του κόσμου.

-Συμπέρασμα: «Στο τέλος αν πρέπει να επιλέξουμε ποιος πρέπει να σωθεί, ας σωθεί ο λαός και όχι οι Τράπεζες»!

5. Κουίζ

Ποιος μεγάλος Ημικρατικός Οργανισμός ετοιμάζεται (λογικά μετά από οδηγίες) να μετακινήσει όλες τις καταθέσεις του από μία μεγάλη Τράπεζα στην άλλη και γιατί;

-«Τα συμπεράσματα ακόμη μιας προσωρινής ένεσης διάσωσης δικά σας»!

Υ.Γ. Όσοι αποφάσισαν να το «παίξουν σωτήρες» αγνοώντας τον απλό κόσμο και τη μεσαία τάξη και ετοιμάζονται για κωλοτούμπα να είναι έτοιμοι για την κατακραυγή και τις συνέπειες που μεταφράζονται σε ψήφους!

Οι Βουλευτικές του 2021 είναι πολύ κοντά!

Χρίστος Τσίγκης

μέλος Δημοκρατικού Κόμματος (Στροβόλου)

(εκλελεγμένο μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ από το 2004 – 2018)