Κ.Ε: Θετικά αποτελέσματα από τις επαφές του ΠτΔ με τους πολιτικούς αρχηγούς

Οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν χρήσιμες και από αυτές προέκυψαν θετικά αποτελέσματα, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «με τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύης κα Ελένη Θεοχάρους, έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σήμερα ήταν μια συνάντηση στην οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κα Θεοχάρους για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το εθνικό ζήτημα, άκουσε τις δικές της απόψεις, έγινε συζήτηση και για κάποια σημαντικά κεφάλαια στην εσωτερική διακυβέρνηση, για νομοσχέδια που πρέπει να προωθηθούν από τη Βουλή. Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος των επαφών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Οι επαφές ήταν χρήσιμες, προέκυψαν θετικά αποτελέσματα, διότι σκοπός είναι να έχουμε μια κοινή τοποθέτηση στις βασικές αρχές του εθνικού μας ζητήματος, αλλά ταυτόχρονα το ζητούμενο είναι να υπάρξει και η ευρεία συναίνεση που απαιτείται για να γίνουν κάποιες αλλαγές στο κράτος, στη Δημόσια Υπηρεσία, στη λειτουργία του κράτους στην Κύπρο και να προωθηθούν κάποια νομοσχέδια τα οποία θα έχουν όφελος στους πολίτες.

Έχουμε πει τα βασικά κεφάλαια με τα οποία θέλει να ξεκινήσει τη διακυβέρνηση της δεύτερης πενταετίας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και για αυτά θα υπάρξει συνέχεια και ελπίζουμε από τη Βουλή με τη συνεργασία όλων πολιτικών δυνάμεων να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του έργου για μια Κύπρο για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι και θα αποδίδει στους πολίτες».

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις από πλευράς του ΑΚΕΛ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «σχετικά με τα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, ό,τι έπρεπε να είχαμε πει το έχουμε πει. Υπάρχει η σαφέστατη γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με τα όσα έχει εγείρει ο κ. Ακκιντζί. Και ό,τι έπρεπε να είχαμε πράξει σε σχέση με τα ΗΕ το έχουμε πράξει».

Σε ερώτηση αν δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο για να πράξει η πλευρά μας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «μέχρι στιγμής, με τα δεδομένα που υπάρχουν, η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει απαντήσει θετικά στα ΗΕ σχετικά με το θέμα του Συμβούλου (του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό) και αναμένουμε».