Κ.Ε: Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα για την Focus μιλά από μόνη της

Η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνη της, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σχέση με τις σημερινές αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα κ. Κώστα Κληρίδη.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα της Focus, είπε ότι «η ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνη της. Δεν έχει κάτι να προσθέσει η Κυβέρνηση.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσα από συνεντεύξεις στον Τύπο, αλλά και μέσα από ανακοινώσεις, παρουσίασε τη θέση του σχετικά με το συγκεκριμένο περιστατικό», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παραπέμποντας σε αυτές τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει σε αυτή του την θέση με δεδομένο ότι με βάση τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, προκύπτει ότι “€600.000 ήταν το ποσό που πήγε από τη Focus στον ΔΗΣΥ”, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν αναφέρει αυτό ο Γενικός Εισαγγελέας στο πόρισμα του. «Το συμπέρασμα του Γενικού Εισαγγελέα μιλά από μόνο του και επαναλαμβάνω, η τοποθέτηση του ΠτΔ για το θέμα έγινε στο πρόσφατο παρελθόν μέσα από συνεντεύξεις στον ημερήσιο Τύπο αλλά και σχετικές ανακοινώσεις», δήλωσε και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πούμε».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι στη συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι τα λεφτά προέρχονταν από επιχειρηματίες στη Βρετανία, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «δεν αναφέρει κάτι τέτοιο ο Πρόεδρος» και παρέπεμψε στην εν λόγω συνέντευξη την οποία, όπως ανέφερε, και ο ίδιος έχει ξαναδεί σήμερα.

Σε ερώτηση αν δηλαδή τα λεφτά δεν ήρθαν από τη Focus αλλά από κάπου αλλού, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στη σχετική δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα λέγοντας ότι δεν έχει κάτι καινούργιο να προσθέσει στο όλο θέμα.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η διαφορά είναι ότι τα λεφτά δεν φαίνεται να προήλθαν από επιχειρηματίες αλλά από συγκεκριμένο επιχειρηματία, τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρέπεμψε στο πόρισμα του Γενικού Εισαγγελέα και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι δεν έχει τίποτα να προσθέσει στο συγκεκριμένο θέμα.