ΔΗΚΟ: Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ

Δήλωση της Εκπροσώπου τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για την Focus

Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα προκύπτει για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, μετά και από την επιβεβαίωση ότι έχουν χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία FOCUS του Μιχάλη Ζολώτα, στενού συνεργάτη του Βγενόπουλου.

Τα δύο κόμματα έχουν εκτεθεί, πολιτικά και ηθικά, όχι μόνο επειδή χρηματοδοτήθηκαν από τη Focus, αλλά και γιατί τόσο καιρό ψεύδονταν.

Ο μεν ΔΗΣΥ έλεγε ψέματα για το ύψος του ποσού που έλαβε, το δε ΑΚΕΛ μέχρι και πριν από λίγες ημέρες επέμενε στο ψέμα, ότι δεν κατέληξαν χρήματα από τη Focus στα ταμεία του.

Τελικά φαίνεται πως τα χρήματα της Focus κατέληξαν στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Χριστόφια.
 
Επιπλέον, προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

•           Προς τι λοιπόν τα ψέματα και οι δαιδαλώδεις διαδρομές του χρήματος; Είχαν κάτι να κρύψουν, οι χρηματοδότες και οι χρηματιζόμενοι;
•           Τι ήθελαν να εξυπηρετήσουν, αυτοί που ενίσχυσαν τις προεκλογικές προσπάθειες των υποψηφίων Κασουλίδη και Χριστόφια, αλλά όχι την προεκλογική εκστρατεία του Τάσσου Παπαδόπουλου;

Το Δημοκρατικό Κόμμα σημειώνει δε πως οι έρευνες θα συνεχιστούν, για να διαπιστωθεί αν τα δύο κόμματα έδωσαν ανταλλάγματα στους χρηματοδότες τους.

Αναμένουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο να διερευνηθεί κατά πόσο αποτελεί αντάλλαγμα το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οποιαδήποτε έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα για την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά μόνο για την Τράπεζα Κύπρου, ή και το ότι δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε ποινική υπόθεση εναντίον του κ. Βγενόπουλου.