Κ.Ε: Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξοπλισμός στα νοσοκομεία και να μη χρησιμοποιείται

Υπάρχει η αποφασιστικότητα να δημιουργηθούν περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου αναφερόμενος στο περιστατικό κατά το οποίο έχασε τη ζωή του δεκάχρονος από τη Λάρνακα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, ο Εκπρόσωπος ερωτηθείς για το θέμα του θανάτου του δεκάχρονου παιδιού χθες στη Λάρνακα, είπε ότι «φυσικά είναι έντονα τα συναισθήματα, χάθηκε ένα μικρό παιδί, άδικα όπως φαίνεται. Βεβαίως η Κυβέρνηση ήταν από την πρώτη στιγμή ενήμερη».

Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα στο Νοσοκομείο για τους γιατρούς, αλλά και ότι διεξάγεται και διοικητική έρευνα από τον Υπουργό Παιδείας.

«Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα, κυρίως όμως, υπάρχει αποφασιστικότητα, αφού χρειάζεται, να δημιουργηθούν περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει εξοπλισμός στα νοσοκομεία – παρόλες τις αδυναμίες μας να έχουμε εξοπλισμό – ο οποίος να μη χρησιμοποιείται σε μια τέτοια περίπτωση, σε ένα τέτοιο ατύχημα. Πραγματικά είναι πολύ θλιβερό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τα συλλυπητήρια του.

Αλλά πρέπει να δούμε από κει και πέρα τι κάνουμε για να δημιουργηθούν συνθήκες που θα αποτρέπουν τέτοιες τραγικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι συνθήκες για περίθαλψη μετά από ένα τέτοιο ατύχημα υπάρχουν, οι πρώτες βοήθειες λειτουργούν, υπήρχε εξοπλισμός που δεν χρησιμοποιήθηκε και που είναι χρήσιμος για τέτοια περιστατικά.

Μέσα στα σχολεία θα πρέπει να δούμε αν υπάρχουν μεγαλύτερες συνθήκες ασφάλειας, αλλά τα παιδιά παίζουν, μπορεί να τύχει οτιδήποτε και τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να είναι εκεί για να ανταποκριθούν. Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα» κατέληξε.