Κύριος στόχος των εμπρηστών ήταν ο Φώτης Μπόμπολας, υποστηρίζει ο Μ. Χιωτάκης

«Ο κύριος στόχος ήταν ο κ. Μπόμπολας ενώ η επίθεση σε βάρος μου είναι «παράπλευρη απώλεια» εξαιτίας της φιλικής σχέσης που είχα αναπτύξει με τον γνωστό επιχειρηματία» υποστήριξε ο αντιδήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης για τους τρείς εμπρησμούς σε οικίες του Φώτη Μπόμπολα και του ιδίου, στο Ασφένδου Σφακίων την περασμένη Παρασκευή.

Όπως υποστήριξε ο αντιδήμαρχος, δεν είχε δεχτεί πότε απειλητικά μηνύματα από κανέναν και θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ο βασικός στόχος δεν ήταν ο ίδιος.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με τις αρχές να θεωρούν σημείο κλειδί την κόκκινη μπογιά με την οποία οι δράστες έγραψαν «Γερμανοπροδότη» στο τοίχο των σπιτιών του κ. Μπόμπολα αλλά και σε ένα τραπέζι στο σπίτι του κ. Χιωτάκη, όσο και ευρήματα από ένα από τα δύο σπίτια του επιχειρηματία το οποίο δεν υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή.

Η σήμανση συγκέντρωσε αποτυπώματα από χώρους του σπιτιού αλλά και από αντικείμενα καθώς όπως είχε διαπιστωθεί από την αρχή οι δράστες προτού βάλουν φωτιά στις οικίες, έσπασαν πιθανότατα με τσεκούρι συσκευές και έπιπλα που βρίσκονταν σε αυτά.

Την ίδια ώρα για δολοφονική επίθεση από αγνώστους που έδρασαν με πρωτοφανή μανία κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης. Ο κ. Χιωτάκης δηλώνει συγκλονισμένος από το μένος με το οποίο οι δράστες κατέστρεψαν και στη συνέχεια έκαψαν τα τρία σπίτια.

«Πιστεύω ότι εάν βρισκόμασταν μέσα θα μας είχαν σκοτώσει. Όταν βλέπεις πυροβολισμούς στην πόρτα, στο ρολόι της ΔΕΗ, τέτοιο μένος σημαίνει ότι θα μπορούσαν να μας είχαν σκοτώσει και εμάς» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Χιωτάκης συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθούν οι υπαίτιοι γιατί δεν θα σταματήσουν εδώ, θα συνεχίσουν, θα σκοτωθούν άνθρωποι. Πρόκειται για σπείρα και δεν θα σταματήσουν εδώ».