Κύριε Χάσικε η “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή” δεν μπορεί να μιλά για τη σοφία του ανδρός

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά και κρίσιμα θα μπορούσε να μας προκαλούσαν θυμηδία. Όμως δυστυχώς η αδυναμία της Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με επιτυχία έναντι της τρόικας μεταφέρει το βάρος στη Βουλή και δημιουργεί για ακόμα μία φορά συνθήκες πίεσης και αντιπαράθεσης.

Η κυβέρνηση αντί να εμπιστευτεί τα πολιτικά κόμματα και να συνεργαστεί μαζί τους σε ένα κοινό μέτωπο κατά των απαιτήσεων της τρόικας για μαζικές εκποιήσεις, επιλέγει και πάλι τη σύγκρουση.

Η αναφορά του Υπουργού για τη Βουλή και το “τρις εξαμαρτείν” ρίχνει λάδι στη φωτιά. Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει ότι δεν μπορεί η Κυβέρνηση να ειρωνεύεται τη Βουλή για τις παλινδρομήσεις και τα λάθη της, γιατί η κυβέρνηση είναι πρωταθλητής στις αμαρτίες και τα λάθη.

Η Κυβέρνηση έχει αρκετό χρόνο για να φέρει ενώπιον της Βουλής ένα ισορροπημένο και σοβαρό νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις που να συνδέεται με νομοσχέδια που θα εξασφαλίζουν αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία, την ορθολογιστική αναδιάρθρωση των δανείων, τη δίκαιη εκτίμηση της αξίας των περιουσιών, την στόχευση κ.ο.κ.

Αν τα πιο πάνω δεν καλύπτονται αποτελεσματικά μέσα από ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο τότε απλά δεν θα πάρει τη δική μας ψήφο. Μπορεί βεβαίως η Κυβέρνηση πάντα να ελπίζει για ακόμα μια φορά στις