Κύπρος : Πρώτοι στις αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις οι… εκπαιδευτικοί

Η πληροφορία έρχεται από τον Γραμματέα Πλαστικών Χειρουργών Κύπρου Χάρη Ζαβρίδη και συμβαίνει στην Κύπρο. Την πρωτοκαθεδρία στις πλαστικές επεμβάσεις ομορφιάς δεν έχουν άτομα του καλλιτεχνικού χώρου και του μόντελινγκ αλλά καθηγητές και δάσκαλοι…

Ο κ. Ζαβρίδης πραγματοποίησε με τη συμμετοχή 75 ατόμων, εργασία με θέμα την αισθητική χειρουργική σε Κύπριους. Τα άτομα αυτά έχουν κάνει αισθητική επέμβαση, η  οποία μάλιστα έχει δημοσιευθεί και σε διεθνές περιοδικό του παγκόσμιου οργανισμού υγείας το Δεκεμβρίο 2012, με τίτλο “Value Systems and Locus of Control of Individuals tha Undergone Aesthetic Surgery-Applications in Work Environment: Case study-Cyprus”.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οι πλαστικές  επεμβάσεις έχουν ως κίνητρο σύμφωνα με τους ερωτηθέντες να ανεβάσουν την ψυχολογία τους και να βρουν καλύτερες θέσεις εργασίας, ενώ το 52% είναι άτομα μεσαίου οικονομικού εισοδήματος, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί, με ποσοστό 16%.

Πρώτη σε προτίμηση είναι η ρινοπλαστική με ποσοστό 30,7%, και δεύτερη η αυξητική στήθους με ποσοστό 10,7%.

Σημαντικό εύρημα ήταν επίσης και οι ηλικίες όσων ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την εικόνα τους, ένας αριθμός που αφορά το 40% είναι ηλικίες 36-45 ετών, ενώ ποσοστό 28% αφορά σε άτομα ηλικίας από 26 μέχρι 35.