Κύπρος: Οι έκτακτοι νοσηλευτές διαμαρτύρονται για τις απολύσεις συναδέλφων τους

Την ανανέωση των συμβολαίων σε όλους τους συναδέλφους τους που εργάζονται ήδη στα δημόσια νοσηλευτήρια,  ζητούν οι έκτακτοι νοσηλευτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τη νέα λίστα που καταρτίστηκε και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, περίπου 84  έκτακτοι νοσηλευτές θα μείνουν χωρίς δουλειά. Υποστηρίζουν ότι άτομα που αποφοίτησαν το 2011, προηγούνται από παλαιότερους απόφοιτους που περιμένουν χρόνια για διορισμό.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να μην λαμβάνετε υπόψη ως κριτήριο στην μοριοδότηση το έτος αποφοίτησης από τα πανεπιστήμια ή τουλάχιστο η ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο των νοσηλευτών. Απαιτούμε να υπάρχει προτεραιότητα στους καταλόγους των αρχαιοτέρων», αναφέρεται σε επιστολή που διαβιβάστηκε στον διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών του Υπ. Υγείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση των νοσηλευτών.

Είναι η δεύτερη φορά , επισημαίνεται, που απολύονται νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια. Τον  Αύγουστο του 2011, απολύθηκαν 19 άτομα.

«Απαιτούμε την αναθεώρηση του καταλόγου το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στα κριτήρια μοριοδότησης η  ημερομηνία εγγραφής στο μητρώο και να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στον τρόπο μοριοδότησης του κάθε ατόμου.  Απαιτούμε την ανανέωση των συμβολαίων όλων των εκτάκτων νοσηλευτών.  Απαιτούμε να μην γίνει ουδεμία απόλυση, αφού πολλοί από εμάς αφήσαμε τις δουλειές μας για να εργαστούμε στο Δημόσιο και διορισθήκαμε αφού με βάση τον κατάλογο είχε έρθει η σειρά μας.  Αιτούμαστε να πληρούνται οι κενές θέσεις από νέους νοσηλευτές και όχι να αντικαθιστούνται οι παλιοί».