Απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλουν όσους “απολαμβάνουν τις βίλες τους”…

«Οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ εκτός ότι είναι δέκα μήνες απλήρωτοι, δεν τους κατεβλήθη ούτε μέρος του δώρου που τους είχαν υποσχεθεί. Αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα όπως και για κάθε εργοδότη. Αλήθεια, ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουν προς το σύνολο των εργοδοτών της χώρας; Θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία; Τι γίνεται με τις εισφορές των υπαλλήλων στο ΙΚΑ; Καταβάλλονται κανονικά από το ΠΑΣΟΚ;»

Σε σκληρή γλώσσα οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους, η οποία πάντως δεν υπογράφεται,  το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι και χωρίς δώρο Χριστουγέννων, κάνουν λόγο για ποινικές ευθύνες και καταφέρονται κατά όσων «απολαμβάνουν τις βίλες τους.

« Πώς μπορούν και κάνουν Χριστούγεννα γνωρίζοντας πως οι υπάλληλοί τους είτε πωλούν προσωπικά τους αντικείμενα για να ζήσουν, είτε καταφεύγουν στα συσσίτια, ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν τις βίλες τους που έφτιαξαν πάνω στις πλάτες αγνών και ανυποψίαστων αγωνιστών. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ούτε ψήγμα ενοχής. Και για να τα λέμε με το όνομά τους, εδώ δεν τους πείραξε που κατέστρεψαν 6 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους, τους 150 υπαλλήλους θα σκεφτόντουσαν…».

Το θέμα μας , επισημαίνουν , ναι γνωστό στο ΙΚΑ και σε άλλες υπηρεσίες σχετικές με εργασιακά θέματα… «Περιμένουμε για τις ενέργειές τους που θα παραδειγματίσουν και τους άλλους εργοδότες που αθετούν τις υποχρεώσεις τους, ή αφήνουν “νόμιμα” απλήρωτους εργαζόμενους 5 -7 μήνες και τους καταβάλουν μόνο το δώρο. Είμαστε σε εγρήγορση και συνεννόηση… Θα ενημερώνουμε άμεσα και με απόλυτη ακρίβεια τους πολίτες της χώρας για το τι ακριβώς γίνεται με τους εργαζόμενους στο ΠΑΣΟΚ. Αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θετικές εντός λίγων ημερών, θα ανεβάσουμε εκ νέου το blog των Απλήρωτων Εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ».

Η Ιπποκράτους , χαρακτηρίζει ως υπονομευτές όσους έβγαλαν ανωνύμως την ανακοίνωση και διαβεβαιώνει ότι έχει ήδη καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος του δώρου των υπαλλήλων (750 από τα 1.000 ευρώ), με παράλληλη δέσμευση για αποπληρωμή του ποσού ως αύριο.