Κύπρος: “Μουδιασμένοι” κυβέρνηση και αντιπολίτευση από τη Γερμανική ομοβροντία- Ο Σιαρλή ενημερώνει τους πρέσβεις

Αγώνα δρόμου για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που φαίνεται ότι «παγώνει» για αρκετό διάστημα το πακέτο για τη διάσωση της Κύπρου, ξεκινούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, μετά το πρώτο σοκ από τη χθεσινή, αλλεπάλληλη ομοβροντία των Γερμανών κατά της Κύπρου.

Το Γαλλικό πρακτορείο δημοσιεύσει εκτιμήσεις διπλωματών ότι οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης μετατίθεται σε βάθος χρόνου και ότι θα απαιτηθούν πολλές συνεδριάσεις του Eurogroup πριν να υπάρξει κατάληξη.

 Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία σε δύο ημέρες θα βρίσκεται στο νησί για τη σύνοδο του ΕΛΚ, διεμήνυσε ρητά ότι χωρίς ιδιωτικοποιήσεις δεν μπορεί να υπάρξει μνημόνιο.

Αρνητική ψήφο απειλεί να δώσει και η γερμανική αντιπολίτευση, που καθαρά μιλάει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κύπρο, ρωσικές καταθέσεις και φοροδιαφυγή.

Οι επαφές που θα γίνουν κατά τη διάρκεια του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, θεωρούνται κρίσιμες για τα περαιτέρω βήματα.

Σε λίγη ώρα ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, ενημερώνει τους πρέσβεις και τους οικονομικούς συμβούλους των πρεσβειών των χωρών-μελών της Ε.Ε. στην Κύπρο, για τη βιωσιμότητα του χρέους, καθώς και για τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων για έσοδα στην Κύπρο και για την ανταλλαγή πληροφοριών σε φορολογικά θέματα.