Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Κύπρου οι Γερμανοί- “ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Η ΔΙΑΣΩΣΗ”. “Τράπεζες και συνεργατικά σε χειρότερη μοίρα απ’ ότι στην Ελλάδα”. “Σάντουιτς σε κάθε άπορο μαθητή“. “Ρίχνουν στα μαλακά την Τουρκία”. “Κλείδωμα υποχωρήσεων στο προσχέδιο”. “Καβγάς για τις αριστερές ψήφους”. “Πανάκριβη η διαδρομή του γάλακτος“. “Διόρισε τον Θ. Αντωνίου το Υπουργικό”. “Αρνούνται ενοχή οι τρεις κατηγορούμενοι“. “Άλλη μια ευκαιρία για τη Συρία”.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Προεκλογική συγκέντρωση Σταύρου Μαλά σήμερα στη Λάρνακα. “ΠΟΡΕΙΑ ΝΙΚΗΣ”. “Στα λευκά και ο Πενταδάκτυλος“-Αρκετά σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας. “Ο πρόεδρος Χριστόφιας σήμερα στο Λίβανο”. ΑΚΕΛ:” Στο κενό οι κατηγορίες για ΚΤ και Διοικητή”. “Η Κύπρος δεν ζήτησε ειδική μεταχείριση”. “Κανένα “κλείδωμα” συγκλίσεων στην έκθεση για ΟΥΝΦΙΚΥΠ”. “Νέος πρόεδρος του ΓΕΣΥ ο Θωμάς Αντωνίου”. Αυτοί που θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν- “Η ίδρυση “Ιδρύματος Μνημείου Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή” στην Κύπρο”.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Το πρώτο κλιμάκιο έρχεται τη Δευτέρα ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο- “ΤΟ ΔΝΤ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ PIMCO”. “To χιόνι έσβησε για λίγο τη μαυρίλα”– Άσπρισαν πολλές περιοχές της Κύπρου- Στα λευκά χθες και ο Πενταδάκτυλος- Έκλεισαν σχολεία και δρόμοι στην Πάφο. Πρεσβεία Ουάσιγκτον: “Έγινε το θέλημα του Χριστόφια”. Δεν μπλοφάρουν οι Τ/Κ για τον Απόστολο Ανδρέα- “Ύποπτη σιγή του Αρχιεπισκόπου”.

Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: “Κίνδυνος φτώχειας για πολλού”- Επιτόκια στα ύψη. “ΣΤΗ ΜΕΓΚΕΝΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ”-Μέρκελ:“Μακρύς ο δρόμος για το κυπριακό Μνημόνιο”. Έκθεση Pimco με δύο αριθμούς, 18 Ιανουαρίου- Στο ακραίο σενάριο θα δοθεί μάχη για ένταξη στον ESM. Η λευκή μαγεία εξαφάνισε το αίσχος. Οικιστικές ζώνες: “Αγόρασαν φθηνή γεωργική γη και έγινε θησαυρός”. Ανεπηρέαστο το 60%- “Έτοιμες οι νέες τιμές των φαρμάκων”. Πολιτική: “Βολιδοσκόπησε Άγκυρα ο Ντάουνερ”- “Πρέσινγκ για άνοιγμα τουρκικών κεφαλαίων”.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Αυστηρά μηνύματα από Μέρκελ- “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”- “Δεν μπορεί να υπάρξουν ειδικές συνθήκες για την Κύπρο επειδή στην Ευρώπη έχουμε κοινούς κανόνες”- “Είμαστε ακόμη μακριά από το τέλος των συνομιλιών”- “Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΘΑΝΟΥΝ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΕΙ”.Έξι κατηγορίες για το σχέδιο δολοφονίας του Π. Κληρίδη”. Η μαγεία του χιονιού έχει το κόστος της. “Στις 40.000 μόνο το αφορολόγητο για τα ακίνητα”.