Κύπρος – κορωνοϊός: Αναμένεται αύξηση των νοσηλειών – Αρκετά νεαρά άτομα σε θαλάμους και ΜΕΘ

Αυξάνονται ανά το παγκύπριο οι κλίνες που φιλοξενούν ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία μας, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων που σημειώνεται από τις Αρχές Ιουλίου.

Την ίδια ώρα, μπορεί οι «αντοχές» των νοσοκομείων να βρίσκονται ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο οι αρμόδιοι προειδοποιούν τον κόσμο ότι δεν είναι ανεξάντλητες οι δυνατότητες των νοσηλευτηρίων και τον καλούν όπως τηρεί τις αποφάσεις του Υπουργικού και όπως εμβολιαστεί.

Γιώργος Καροτσάκης – Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ Λάρνακας-Αμμοχώστου
Είναι μια δύσκολη κατάσταση την οποία δεν αναμέναμε να είχαμε αυτή την περίοδο.  Δυστυχώς όμως υπάρχει μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, η οποία απαιτεί να αυξάνουμε και τις κλίνες μας για παροχή φροντίδα για Covid, αυτό γίνεται σε παγκύπρια βάση υπάρχει ομάδα που διαχειρίζεται, είναι υπό έλεγχο αυτή τη στιγμή. Αυτά είναι τα δεδομένα, ταυτόχρονα προσπαθούμε να φροντίσουμε τους υπόλοιπους ασθενείς…Υποχρεωτικά θα χρειαστεί να μειώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε αυτό τομέα και προγραμματίζεται αυτά να παραπέμπονται ως ένα βαθμό, στον ιδιωτικό τομέα για να συμβάλλουν και αυτοί στην αντιμετώπιση.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ  ανέφερε πως αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥπΥ
Μπορεί να μην έχουμε τον ίδιο ποσοστό με τα προηγούμενα κύματα…εάν συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό σίγουρα οι νοσηλείες θα αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Θα έχουμε αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες ημέρες. Πολλές περισσότερες οι εισαγωγές από τα εξιτήρια.

Ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό αυτή τη στιγμή που χρήζει νοσηλείας είναι ένας 19χρονος και ο μεγαλύτερος σε ηλικία 91χρονος.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος τύπου ΟΚΥπΥ
Υπάρχουν αρκετά νεαρά άτομα είτε σε θαλάμους, είτε σε μονάδες αυξημένης φροντίδας, είτε σε ΜΕΘ. Δεν πρέπει με το οποιοδήποτε πρόσχημα, από τον οποιοδήποτε να αφεθεί συνάνθρωπος μας να κινδυνεύσει η ζωή του ή να μην το δοθεί η πρέπουσα ιατρική φροντίδα.