Κύπρος: Απο Δευτέρα 7 Ιανουαρίου η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας

Απο τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου ξεκινάει η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων για το 2013, με καταληκτική ημερομηνία την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) απο την αμέσως επόμενη ημέρα (5 Φεβρουαρίου) θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και θα καταγγέλλονται οι κάτοχοι αυτοκινήτων που κυκλοφορούν τα οχήματα τους χωρίς ισχύουσα άδεια κυκλοφορίας.

Για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας οι κάτοχοι αυτοκινήτου θα πρέπει να καταβάλουν πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια, ενώ η διαδικασία της ανανέωσης μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω  διαδικτύου , στη διεύθυνση http://rtd.mcw.gov.cy, είτε σε Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα, σε εμπορικές Τράπεζες, στα ΚΕΠ και στα Γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Όσοι δεν προτίθενται να ανανεώσουν τις άδειες κυκλοφορίας για το 2013 οφείλουν είτε να προσκομίσουν  “Πιστοποιητικό Καταστροφής” στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, είτε να υποβάλουν στο Τμήμα αίτηση ακινητοποίησης του οχήματος.