Κύπρος:Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι αστυνομικοί

Έξω από το Προεδρικό Μέγαρο,  τη Βουλή αλλά και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να κάνουν κινητοποιήσεις οι αστυνομικοί. Παράλληλα, φαίνονται αποφασισμένοι να κινηθούν και δικαστικά, με προσφυγή τους στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της περικοπής των μισθών τους και της μη καταβολής των υπερωριών, ενώ στρέφονται και κατά του Αρχηγού της Αστυνομίας και του υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου (ΣΑΚ), Ανδρέας Συμεού, με δηλώσεις του στο ΡΙΚ, τόνισε ότι οι αστυνομικοί εργάζονται τις υπερωρίες τους, όχι μόνο χωρίς να αμείβονται, αλλά κάποιες φορές βάζοντας και λεφτά από την τσέπη τους.

Στρεφόμενοι κατά του Αρχηγού της Αστυνομίας κ. Παπαγεωργίου, τον κατηγορούν ότι παρανομεί , καταστρατηγώντας την υπουργική απόφαση που ορίζει ότι ο Αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάζει τα ωράρια μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις όπως πυρκαγιές, θεομηνίες και αεροπορικά δυστυχήματα. Σε ερώτηση αν θα προκληθεί χάος από ενδεχόμενες κινητοποιήσεις του, η απάντηση ήταν απολύτως ενδεικτική του πόσο αποφασισμένοι είναι… «αυτό ας το σκεφτεί ο Αρχηγός».

Στην Ολομέλεια η οποία θα συγκληθεί ,οι αστυνομικοί θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους και, με κάλπη, θα ψηφίσουν αν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται τις υπερωρίες χωρίς να τις αμείβονται.