Κύπριος ο φυσικοθεραπευτής Πέτρος Κυριακίδης που ήταν ο “αχυράνθρωπος” του Λαυρεντιάδη και αγόρασε media

Ένα πολυδαίδαλο πλέγμα συμφερόντων, με ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος,   αγοραπωλησίες μετοχών από τράπεζες και επιχειρήσεις, δάνεια σε …ημετέρους και «εισβολή» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…Με βαρύγδουπη «αδιαφορία» των ελεγκτικών μηχανισμών.

Το μεγάλο άνοιγμα για την άλωση του Τύπου από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη έγινε το 2008. Ο ίδιος δεν φαινόταν … αντ΄ αυτού ήταν ο Κύπριος φυσικοθεραπευτής Πέτρος Κυριακίδης.

Διαδρομή σκοτεινή για τον πρώην μεγιστάνα των media  Στο στόχαστρο έμπαιναν επιχειρήσεις του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που αντιμετώπιζαν προβλήματα ρευστότητας. Πρώτη η εφημερίδα «Espresso»… Για ένα μικρό διάστημα εκδιδόταν στη Κύπρο. Έκλεισε εν μία νυκτί… αφού είχαν «φεσωθεί» Κύπριοι επιχειρηματίες.

Δεύτερη στάση ο ΠΗΓΑΣΟΣ του Γιώργου Μπόμπολα και η εξαγορά του 12% των μετοχών…  Ακολουθούν ο ΔΟΛ με την «Athens News»  και το περιοδικό «Free». Στη συνέχεια ο Κυριακίδης μπαίνει ως συνεταίρος στη «City press» και  «Free Sunday» και το περιοδικό «City Auto Moto».

Αγοράζει από τον Σπύρο Καρατζαφέρη τις εφημερίδες “Σφήνα”, “Ισοτιμία” καθώς και  το «Κανάλι 10».

Αποκτά το 49% της εφημερίδας  του Μάκη  Τριανταφυλόπουλου «Veto»  που άντεξε μόλις 14 μήνες. Στη συνέχεια αγοράζει το 10% των μετοχών του «ΣΚΑΙ» από τον Γιάννη Αλαφούζο.

Επόμενη πόρτα εκείνη του  Σωκράτη Κόκκαλη με την αγορά του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» και στη συνέχεια βρίσκεται στην Κύπρο για την εξαγορά των μετοχών του «SIGMA TV».

Ο «μεγιστάνας» των media κατέληξε στη φυλακή. Ο εξ΄ απορρήτων του και «αχυράνθρωπός» του Πέτρος Κυριακίδης, ο «δεύτερος» πατέρας του, όπως τον έλεγε ο Λαυρεντιάδης, ο άνθρωπος που τον ανακούφιζε από τους πόνους της βαριάς μορφής ρευματοειδούς αρθρίτιδας από την οποία πάσχει, καταζητείται.