ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Αντώνης Σαμαράς στη Κίνα

Σε κυνήγι επενδύσεων στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα θα επιδοθεί απο τη νέα χρονιά ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς, μετά το περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον που φαίνεται να παρουσιάζουν τα μεγάλα πρότζεκτ των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στο Υπουργείο Οικονομικών. Το πρώτο ταξίδι του πρωθυπουργού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κίνα στις αρχές του νέου έτους.

Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις εδώ και τώρα, γι’ αυτό μέσα σε 6 μήνες θα γίνουν τα 4 μεγάλα ταξίδια του πρωθυπουργού. Ήδη, το Μέγαρο Μαξίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης προσπαθούν να σχεδιάσουν τους δρόμους που θα χαράξει η “επενδυτική σταυροφορία” που ξεκίνησε η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζουν ταξίδια σε ΗΠΑ, Ρωσία και Παρίσι..

Ο Αντώνης Σαμαράς προβλέπεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μετά την ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στις 21 Ιανουαρίου και σίγουρα μέχρι το τέλος Μαρτίου, ενώ άνοιγμα θα κάνει και στη Μόσχα για να συναντήσει τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με στόχο να ξεκινήσουν από τη Ρωσία κάποιες δυνατές επενδύσεις.

Ο αγώνας για προσέλκυση επενδύσεων θα έχει τερματικό σταθμό το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.