Κόκκινα χαλιά για τα φορολογικά πριγκιπόπουλα

Ο κ. Περδίκης εξέφρασε την αγανάκτησή του, γιατί όπως προκύπτει και από την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας, συνεχίζουν να ζουν και να ευημερούν στην Κύπρο φορολογικά πριγκιπόπουλα.

Υπάρχουν, όπως ανάφερε ο κ. Περδίκη, κάποιοι κύριοι που όπως φαίνεται δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το φόρο εισοδήματος.

Αυτοεργοδοτούμενοι, δικηγόροι και γιατροί, που κάνουν ζωή πλουσιοπάροχη, είναι προκλητικοί και δεν πληρώνουν τον φόρο εισοδήματος που τους αναλογεί. Δυστυχώς και η Βουλή των Αντιπροσώπων με τις διάφορες νομοθεσίες και με την εν γένει στάση της, στρώνει όπως δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων, κόκκινο χαλί στα φορολογικά πριγκιπόπουλα και έτσι εξακολουθούν να βρίσκονται τα άτομα αυτά εκτός της εμβέλειας του φόρου εισοδήματος.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, δεν δέχεται την απάντηση του διευθυντή του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων, ότι αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης προσωπικού. Η έλλειψη προσωπικού φαίνεται ότι ισχύει μόνο όταν πρόκειται για τα φορολογικά πριγκιπόπουλα.

Νόμος άλλοθι η πρόταση νόμου για το ταμείο Αλληλεγγύης

Ο κ. Περδίκης αναφερόμενος στην νομοθεσία για το ταμείο Αλληλεγγύης που συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, τόνισε ότι η Βουλή ψηφίζει νόμους και κανονισμούς για τη λειτουργία Ταμείων Αλληλεγγύης, αλλά λεφτά για να λειτουργήσουν αυτά τα ταμεία δεν υπάρχουν.

Η προσπάθεια της Βουλής μέσα από τη δημιουργία αυτού του έκτακτου ταμείου για την κοινωνική αλληλεγγύη αφήνει έξω αυτούς που πρέπει να πληρώσουν για την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη. Εάν η βουλή, όπως δήλωσε ο βουλευτής των Οικολόγων προχωρήσει, παρά τις επιφυλάξεις των Οικολόγων, σε ψήφιση αυτού του νόμου άλλοθι, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή, δεν θα καταφέρει τίποτα.

Θα ψηφίσει μία νομοθεσία, άδικη, ασαφή και πρόχειρη που έγινε μόνο για να αντιμετωπίσει την κοινωνική κατακραυγή και να δώσει άλλοθι στα κόμματα που έχουν απορρίψει την πρόταση νόμου της ΕΔΕΚ για τον 13ο μισθό. Παράλληλα με τον βεβιασμένο και πρόχειρο τρόπο που κινείται η Βουλή, δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση, η οποία δεν προχώρησε και δεν προχωρά με τη λειτουργία του ταμείου αλληλεγγύης και ανάπτυξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από 10 μήνες, με την απόφαση του Eurogroup.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ