Κωστής Στεφανόπουλος:”Εδώ και χρόνια δεν ανήκω (πολιτικά) πουθενά”

Ο «Κωστής Στεφανόπουλος, ένας μοναχικός Πρόεδρος» είναι η αυτοβιογραφία το προέδρου της Δημοκρατίας με την υπογραφή της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή του Συνασπισμού,  Νίτσας Λουλέ.  Στο βιβλίο που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση στην Πάτρα, ο κ Στεφανόπουλος μιλάει για τη σκληρή σύγκρουσή του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον «Γιωργάκη» Παπανδρέου και τη βάφτιση στην Αίγινα, του γιού του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πατρινός πολιτικός,  μιλά στο βιβλίο του για τα χρόνια της  πολιτικής του “μάχης” με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και αποκαλύπτει  ότι από την ημέρα που έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία, μετά την ήττα του σε εκείνη τη μάχη για την ηγεσία της, δεν ξαναψήφισε ποτέ τη μητέρα-παράταξη της Κεντροδεξιάς.  Αντιθέτως, ψήφισε Αριστερά, και “φυσικά ΠΑΣΟΚ”, όπως λέει ειρωνικά.

“Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα τον Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Δεν είχα καμία σκέψη να φύγω από τη ΝΔ. Ήταν το κόμμα μου. Ο Μητσοτάκης ήταν ξενόφερτος. Τον έφερε ο Καραμανλής”, σχολιάζει στη Νίτσα Λουλέ ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που ζήτησε ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πέρυσι και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του, ο Κωστής Στεφανόπουλος  εμφανίζεται οργισμένος με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και μιλά σκληρά για τους πολιτικούς που μπαίνουν στη πολιτική γα να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα.

«Αυτό είναι χειρότερο και από το «Βυθίσατε τη Χώρα» που είχε πει ο μπαμπάς του. Εκβιάζει το λαό και δημιουργεί πρόβλημα με τους συμμάχους στην Ευρώπη. Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Κάποτε οι άνθρωποι έμεναν στην πολιτική
από πατριωτισμό, ενθουσιασμό, αγάπη και προσφορά για τη χώρα. Σήμερα μπαίνουν για να πλουτίσουν ή να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα.

Εξαιρούνται οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, οι οποίοι επιλέγονται από το κόμμα. Έχουμε και τους απογόνους σαν τον Γιωργάκη, που πιστεύουν ότι είναι τιμή του τόπου να τους έχει πρωθυπουργούς».

Ανάμεσα στις ενδιαφέρουσες περιγραφές του, ο Κωστής Στεφανόπουλος μιλά και για τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως αναφέρει η συγγραφέας Νίτσα Λουλέ, τον Ιούνιο του 2011, στην Αίγινα, στο κτήμα του ζεύγους Φλαμπουράρη, το γλέντι καλά κρατεί, γίνονται τα βαφτίσια του γιού του προέδρου  του ΣΥΡΙΖΑ. «Το «Τσιπράκι», ο γιός του Αλέξη και της Περιστέρας, γίνεται ενός έτους και παίρνει επίσημα, χωρίς κολυμβήθρα και παπά, το όνομα Παύλος-Φοίβος.

Κάποιοι τα χάνουν όταν βλέπουν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περνά το κατώφλι. Και μόνον εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αργότερα θα πει: «Αφού με κάλεσαν, γιατί να μην πάω;»